DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.555,90 5.535
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

AŞI TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Son Güncelleme :

18 Ocak 2021 - 15:02

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, koronavirüs aşı tartışmalarına son noktayı koydu. Prof. Dr. Şentop, Türkiye’de ve bütün dünyada bazı kafa karışıklıkları ve tereddütler olduğunu, ancak bunların doğru olmadığını uzmanların açıkça söylediğini belirtti.

“FAYDALI OLDUĞU KONUSUNDA HİÇBİR TEREDDÜT YOK”

Koronavirüs salgınını önlemek için yapılan aşı çalışmalarının desteklediklerini ifade eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, kendisinin de önümüzdeki günlerde aşı olacağını söyledi.

Aşının faydalı olduğunu uzmaların açıkladığını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Şentop; “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, akşam beni de aradı. İnşallah Ankara’ya döndükten sonra önümüzdeki hafta aşı olacağım, onu planlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın aşı olması, bizim ve diğer Meclis’te siyasi partilerin genel başkanlarının şöyle bir faydası var. Aşı için sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bazı kafa karışıklıkları ve tereddütler var. Bunlar aslında doğru değil. Hem uzmanlarımız bunları açıklıyorlar. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor ki, koruyuculuk ve salgının etkisini azaltması bakımından aşının faydaları var, buna dair tespitler var. Çok az bir fayda olmuş olsa bile bunu dikkate almış olmamız lazım. Bütün dünyada yaşanan salgının etkilerini hep birlikte görüyoruz. Faydalı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. ‘Az mıdır, çok mudur?’ Onu zaman içerisinde göreceğiz. Zararı yok. Bunu, uzmanlarımız da söylüyor.” diye konuştu. Habertrak/Nijat Ayvaz