DOLAR 32,3681 % -0.35
EURO 34,7195 % -0.27
GRAM ALTIN 2.390,82 % -1,32
ÇEYREK A. 3.909,00 % -1,32
BITCOIN 57.702,83 0.482
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Asılsız iddialar gerçeği yansıtmıyor”

Son Güncelleme :

28 Ocak 2020 - 17:43

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu Kantin İşletmecisi Pınar Bolca, Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma’nın kendisi ve okulda yaşananlarla ilgili iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Bolca, Varma’yı iddiaları ispatlamaya davet ederek kendisinin Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamlığı’na ve Tekirdağ Valiliği’ne okulda yaşananlarla ilgili verdiği şikayet dilekçelerini paylaştı.

Pınar Bolca, kantin ihalesine giren okul müdürünün eşi Fatma Aydın’ın ihaleden okul müdürünün yakınlarının ihaleye giremeyeceği için yasal olarak elendiğini aktardı.

Bolca, okul müdürünün Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine aykırı olarak ders saatinde okulun kapısının açık tutturduğunu, bu konuda daha önce gerekli mercilere şikayetlerini yaptığını dile getirdi. Ayrıca okul müdürü İlhami Aydın’ın eşi Fatma Aydın, ihaleden diskalifiye olduktan sonra okulun karşısına büfe-kafe tarzı işletme açmıştı.

“OKUL MÜDÜRÜNÜN EŞİ OKULUN KARŞISINDA DÜKKAN AÇTI”

Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlköğretim Okulu Kantin İşletmecisi Pınar Bolca, Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma’nın iddialarıyla ilgili açıklamasında; “Okulda yaşananlarla ilgili Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma’nın ortaya attığı iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ekim’in 7’sinde bir kantin ihalesi oldu. 3 kişi Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu kantin ihalesine girdi. Biri ben, diğerini tanımıyorum, bir diğeri ise Okul Müdürü İlhami Aydın’ın eşi Fatma Aydın’dır.İhale yönetmeliği gereği okul müdürünün akrabalarından hiçbiri, hiçbir şekilde kantin ihalelerine giremiyormuş. Bundan dolayı diskalifiye edildi. İhale sürecinden sonra okul müdürünün eşi bizim okulumuzun hemen karşısına her şeyi içerisinde barındıran büfe- kafe tarzı bir işletme açtı. Ben dışarıya açılan bir dükkana hiçbir zaman karışmam. Kimsenin böyle bir hakkı da yetkisi de yoktur zaten. Ancak okul müdürünün eşinin okulun karşısında dükkan açması ne kadar etiktir? Dükkanın açılmasından sonra ders saatinde okul kapısı öğrencilere açılmaya başlandı. Ben bu konu ile ilgili ilk önce okul müdürü ile görüştüm. ‘Karışamazsınız siz’ dedi. Daha sonra İlçe Kaymakamlığına dilekçe verdim. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen genelge doğrultusunda ders saati içinde okul kapıları öğrenciye açılamaz diye bir genelge var. Bunu bakanlıklar söylüyor. Okul müdürünün eşinin dükkanı açıldıktan sonra okul kapıları ders saatinde açıldı. Konuyu okul müdürü ile görüştüm, kendisine uygun bir dille anlattım. Böyle bir genelge olmadığını söyledi. Ben de bunun üzerine İlçe Kaymakamlığına dilekçe ile bildirdim. Dilekçe üzerine yaklaşık bir ay sonra Marmaraereğlisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beni çağırdılar. Dilekçelere nazaran ifademi aldılar. Bundan sonra ben konuyu Tekirdağ Valiliği’ne bildirdim. Bu süreçte okul müdürünün bazı konularda ciddi uğraşları oldu. Okul kapıları açılmaya devam edildi. Öğrencilerin müdürün eşinin dükkana yönlendirmesi konusunda çalışmaları olmuş. Bütün hepsi Tekirdağ Valiliği’ne verdiğim şikayet dilekçelerimde var.  “diye konuştu.

Bolca ; “Tekirdağ Valiliği’ne verdiğim dilekçe sonrası müfettişler geldi. Verdiğim dilekçeden dolayı görüşmek istediklerini söylediler. Marmaraereğlisi Halk Eğitim Müdürlüğü’ne gittim. Burada şikayetlerimle ilgili bilgi verdim. Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı yaptığı açıklamada benimle ilgili: ‘para hırsı gözünü bürümüş’ diyor. ‘Çocukları dışarı çıkartmak istememektedir’. ‘Herkes kendi kantininden yesin’ diye söylemlerim olduğunu iddia etmiş. Ben böyle bir şey asla yapmam. Öncelikle etik bir davranış değildir. Biz bu kantinleri yönetmeliklere uygun şekilde işletiyoruz. Çocukların sağlıklı beslenmesi, dışarıdan sağlıksız şeyler yememeleri için bizler bu işi yapıyoruz. Çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü hijyen kurallarına uyan, denetlenen birer işletme yönetiyoruz. Bakanlığın kurallarına uygun şekilde paslanmaz çelikten ciddi bir yatırım yaptım. Bu kadar iyi bir yatırım yaparak, hijyen kurallarına uyarak çocuklara hizmet ediyoruz. Böyle bir durumda bizler de ekmeğimiz için emek veriyoruz.  Ben şimdi tüm yetkililere soruyorum. Bir yatırım yaptıktan sonra herkse karşılığını istemez mi? İstersiniz. Müfettişlere de bunu söyledim. Müdür beyin kantini almak istediği hal ve hareketlerinden belliydi. Eşinde okulun yanına iş yeri açıp okul kapılarını ders saatinde açtırmak hangi vicdana sığar? Tekirdağ Valiliği’ne verdiğim dilekçede hepsi mevcut.” dedi.

Kendisinin sadece yasal haklarını aradığını kaydeden Bolca; “Sonuç olarak Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma’nın söyledikleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Elinde belgeleri varsa çıkıp açıklasınlar. Ben her şeyi belgelerimle gerekli mercilere bildirdim. Ben haksızsam yanlışımı düzeltecek merciler var. Sonuçta gelen müfettişler de görevlendirme ile gelen okul müdürünü, eski okulu olan Sultanköy’deki asil görevine gönderdiler. Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’na görevlendirme ile gelmişti. Kendi okuluna tekrardan geri çekildi. Kamuran Varma sanki benim talebimle okul müdürü ücra bir yere çekilmiş gibi açıklama yapmış. Kendi okuluna tekrar çekildi. Müfettişlerin, Milli Eğitim’in aldığı bir karar. Ben halktan bir insanım ve hakkımı aradım. Müfettişler bu şekilde uygun gördüyse benim suçum ne burada.” şeklinde konuştu.

“VARMA GERÇEK DIŞI AÇIKLAMALARIYLA HALKI YANLIŞ BİLGİLENDİRMİŞTİR”

Kantin ihalesi sürecine değinen Bolca; “Şimdi kantin ihalesine geldiğimizde okul müdürünün eşi ihale kuralları gereği diskalifiye dilmiştir. Depremden dolayı kapanan Yeniçiftlik’teki okulun kantinini işletiyordu. Fatma hanımla da hiçbir sorunum yoktu. İhaleye girmek istemesi de çok normal, yıllardır yaptığı bir meslek. Aynı gün 7 Ekim’de Marmaraereğlisi’nde 3 okul ihaleye giriyor. Bir tanesi eşinin görevlendirme ile geldiği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlköğretim Okulu, birisi Marmara İlköğetim, birisi de Sultanköy İlköğretim. Yani orada Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu ihalesinde neden diskalifiye olduğunu açıkladılar. Fatma hanım itiraz etti. Eşinizin görev aldığı yerde kantin işletmesi yasal olarak uygun değilmiş. Diğer okulların ihalesine girebilirdi. Ama diğer okulların ihalesine girmiyorlar. Ben de onlara soruyorum neden ısrarla eşinizin bulunduğu okulu istiyorsunuz? İhaleden diskalifiye olduktan sonra neden kalkıp okulun karşısına bir okul müdürü eşine dükkan açma gereği hissediyor? Verdiğim dilekçelerimde hepsi mevcut. Ben devletimin verdiği hakları aradım. Yapmış oldukları suçlamaların varsa bir belgesi özür dilemeye de varım, yanlışımı düzeltmeye de varım. Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma gerçek dışı açıklamalarıyla halkı yanlış bilgilendirmiştir, bu çok açık. “diyerek sözlerini tamamladı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek