DOLAR 32,2863 % -0.18
EURO 34,8112 % -0.03
GRAM ALTIN 2.406,03 % 0,52
ÇEYREK A. 3.933,86 % 0,52
BITCOIN 64.140,32 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Atatürk Heykeline çirkin saldırı

Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 13:10

Şarköy’de kapatılan öğretmenevinin bahçesinde bulunan Atatürk büstünün, kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanmasına yönelik olarak Eğitim-İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal’e yapılan bu saldırı aslında aydınlanmaya, çağdaş yaşama yapılan bir saldırıdır” dedi.

Şarköy’de bulunan Atatürk büstünün kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanmasını “Çağdaş yaşama yapılan bir saldırı” olarak yorumlayan Eğitim-İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta, kapatılan öğretmenevinin bahçesinde bulunan Atatürk büstü kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış, gözleri boyanarak ilkelerini temsilen yapılan bölümleri kırılmıştır. Bize göre bu saldırı bilinçli yapılmış bir eylemdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal’e yapılan bu saldırı aslında aydınlanmaya, çağdaş yaşama yapılan bir saldırıdır.” diye konuştu.

“BU EYLEMLER BİR HEYKELE KARŞI YAPILMIŞ DEĞİLDİR”

Bu tip saldırıların Atatürk’ün manevi kişiliğine ve Cumhuriyete yönelik saldırılar olduğunu ifade eden Eren “Atatürk’ e saldırılar münferit değil sistemlidir. Özellikle siyasal iktidar ve akıl hocalarının on altı yıl boyunca geliştirmiş olduğu Atatürk karşıtı propaganda son yıllarda halkın bazı kesimlerini Atatürk ve Cumhuriyet karşısında kışkırtmış onun emaneti olan laikliğe ve cumhuriyete açık bir şekilde saldırabilmesinin önünü açmıştır. Bu güdüyle hareket eden bazı kendini bilmezler ülkenin birçok noktasında görüldüğü gibi Şarköy’de de Atatürk büstüne alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Bu alçak saldırı karşısında yetki sahipleri ise saldırganları bulmak ve cezalandırmak yerine, olayların üstünü örtmeye, saldırgan yobazları meczup ilan edip ceza almalarının önüne geçmeye çalışmaktadırlar. Elbette Atatürk bir büstten bir heykelden ibaret değildir. Ve bu eylemler de bir heykele karşı yapılmış değildir. Bu tip saldırılar bizzat Atatürk’ün manevî kişiliğine ve bize emanet olarak bıraktığı Cumhuriyete yönelik saldırılardır. Buradan bütün yetkililere ve Cumhuriyet savcılarına 5816 numaralı kanunun hala yürürlükte olduğunu hatırlatıyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“DEVLET ESERLERİNE SAHİP ÇIKMALIDIR”

Eren, kapısına kilit vurulan onlarca öğretmenevinden birinde gerçekleşen bu olay sonucu Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu binalara sahip çıkması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “Burada belirtmek istediğimiz bir başka husus da şudur ki saldırıya uğrayan bu büst M.E. Bakanlığı’nın bilinçli politikasıyla kapısına kilit asılan onlarca öğretmenevinin birinin girişinde bulunmaktadır. Öğretmenine sahip çıkamayan, öğretmenevlerini kapatan bakanlıktan en azından beklentimiz bu binaları harabeye çevirmemesi, devletin eserlerine sahip çıkmasıdır. Eğitim-İş sendikası olarak bu konunun takipçisi olacağımızı Atatürk’ e ve Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla bütün halkımıza bir kez daha duyuruyoruz.” Habertrak/Özlem İnan