DOLAR 32,3485 % -0.17
EURO 34,8412 % -0.15
GRAM ALTIN 2.381,30 % -0,51
ÇEYREK A. 3.893,43 % -0,51
BITCOIN 64.174,45 1.029
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Atatürk’e sevgilerini resmettiler

Son Güncelleme :

29 Nisan 2019 - 13:19

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Eğitim- İş Tekirdağ Şubesi tarafından gerçekleştirilen Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Eğitim-İş olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk günkü coşku ile kutlamaya önem verdiklerini vurgulayan Eğitim-İş Süleymanpaşa Şube Başkanı Barış Özer, “23 Nisan için biz her sene yapıyorduk bu resim yarışmasını. Yalnızca geçen yıl yapamadık. Bu beşinci resim sergimiz. Artık gelenek haline geldi. Bizler Eğitim-İş Sendikası olarak 23 Nisan’ı ilk günkü coşkuyla kutlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tabii 23 Nisan kutlamanın birinci basamağı da öncelikle çocuklara önem ve değer vermektir. Bizler Eğitim-İş olarak, öncelikle de birer eğitimci olarak çocuklarımız her şeyden önemli. Onların demokratik, laik, tam bağımsız bir ülkede yaşamaları ve hepsinin Atatürk genci olarak yetişmeleri her şeyden önemlidir.”

“TÜRKİYE’DE ÇOCUKLARIMIZIN ÇOK İYİ YETİŞMESİ GEREKİYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimlerinde Türk Bayrağı, Atatürk sevgisini ve vatan sevgisini resmettiklerini kaydederek, “Bu sene 99. Yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu güzel günün inşallah seneye de 100. Yılını kutlayacağız. Aynı heyecan, aynı duygu, aynı güzellikle, bitmeyecek bir Atatürk sevgisiyle, yenilikçi, devrimci, laik bir ülkede yaşamanın hep mutluluğunu hissedeceğiz. Ben resimlere bakarken, herkesin gönlünde ki Türk Bayrağı, Atatürk sevgisini ve vatan sevgisini resmettiğini görüyorum. Ben yavrularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Velileri de ayrıca tebrik ediyorum. Aslında çok önemli günlerden geçiyoruz. Türkiye’de çocuklarımızın çok iyi yetişmesi gerekiyor. Ama güzel günlerde Türkiye’nin başlangıcı oldu. Daha da güzel günler olacak ben inanıyorum ve çocuklarımız hep mutlu olacaklar. Güzel ülkemin güzel insanları hep mutlu olacaklar. Bu bahar başlamıştır. Bundan sonra baharın hep güzelliklerini göreceğiz.” İfadelerini kaydetti.

Ardından yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından hediyeleri verildi.

Dereceye giren öğrenciler;

1-2. SINIF BİRİNCİLERİ

  1. Orçun Çelik 2/C Süleymanpaşa İlkokulu
  2. Aran Ulaş Doraoğlu 2/D Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu
  3. Yağız Emir 2/B Tekirdağ İlkokulu
  4. Orhan Sütlü 2/G Hüseyin Pehlivan İlkokulu
  5. Elvin Efe 2/B Hüseyin Pehlivan İlkokulu

 

1-2. SINIF MANSİYONLAR

  1. Ceylin Ceylan 2/C Mevlana İlkokulu
  2. Nil Azgüler 1/C Mevlana İlkokulu
  3. Ada Şah 2/E Hüseyin Pehlivan İlkokulu
  4. Metehan Yörük 2/G Hüseyin Pehlivan İlkokulu
  5. Hakan Sütlü 2/G Hüseyin Pehlivan İlkokulu

 

3-4. SINIF BİRİNCİLER

  1. Fatih Gül 3/B Cumhuriyet İlkokulu
  2. Miray Zeynep Yıldız 3/B Cumhuriyet İlkokulu
  3. Betül Ayça Korkmaz 4/C Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu
  4. Ata Nasuh Başkurt 3/B Cumhuriyet İlkokulu
  5. Berruh Ece Uca 3/C Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

 

3-4. SINIF MANSİYONLAR

  1. Ayşe Güneş 4/C Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu
  2. Kerem Emre Hacım 3/D Süleymanpaşa İlkokulu
  3. Nehir Kıyıcı 3/B Cumhuriyet İlkokulu
  4. Ayşe Naz Aydın 4/I Hüseyin pehlivan ilkokulu
  5. Adalet Yağmur Yalta 3/D Süleymanpaşa İlkokulu

Habertrak/Özlem İnan