DOLAR 32,4144 % 0.08
EURO 34,7694 % -0.15
GRAM ALTIN 2.396,59 % -0,01
ÇEYREK A. 3.918,42 % -0,01
BITCOIN 58.912,01 1.897
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

AYNI HATALARI TEKRAR ETMEYİN!

Son Güncelleme :

21 Kasım 2020 - 12:16

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, yüz yüze eğitime bir süre ara verilerek yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin öğretmen ve öğrencilere büyük sorumluluklar yüklediğini ve alınan kararın uygulama aşamasında birçok sorun doğuracağını vurguladı.

Öğrencilerin tablet eksiğinden, uzaktan eğitimdeki uzayan ders saatlerine kadar düzeltilmesi gereken sorunları sıralayan Sarı, “Uzaktan eğitim sürecinde çocuk ve gençlerin ucuz iş gücü olarak çalıştırılmalarını ve derslere katılmamalarını da doğru bulmuyoruz. Ders takibi ciddi şekilde yapılmalı. Aynı hatalar tekrar yapılmamalıdır. ”değerlendirmesinde bulundu.

OKULLARA 4 OCAK’A KADAR ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Uzaktan Eğitim Sürecinin Detayları ile ilgili o açıklamayı aktaran Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, ‘Dünyada ve ülkemizde salgının seyrinde yaşanan yükselişten, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın etkilenmemesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabine toplantısında alınan karar gereği, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.’ denildi.”

“ÇOCUK BAKMAK ANNE-BABANIN ORTAK SORUMLULUĞU”

MEB’in açıklamasının detaylı olarak incelenmesinin ardından sendika olarak bazı tespitlerinin olduğunu açıklayan Sarı, “Dünya çocuk hakları gününde anne babaları çalışsın diye okul öncesi eğitim kurumlarının açılmasını kabul etmiyoruz. Okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim yapılır, çocuk bakıcılığı değil. Yapılması gereken anne babalara ücretli izin vermek ve bu kurumları kapalı tutmaktır. Milli Eğitim Bakanı çocuk bakımını sadece annelerin görevi olarak görüyor ve çalışan anneler için kreşlerin açık tutulacağını söylüyor. Çocuk bakımının anne-babanın ortak sorumluluğu olduğunu anımsatalım.” Şeklinde konuştu.

“HAFTALIK DERS SAATLERİ AZALTILMALI”

“Ayrıca bu sorunun çözümü kreşleri açmak değil ücretli izin uygulaması olduğunu ifade ediyoruz.” Sözlerini dile getiren Sarı, “Öğrencilerin, yüz yüze ve uzaktan derslere ait tüm kazanımlardan sorumlu olması eşitsizlikleri artıracaktır. Öğretmenlerin haftada en az bir gün okula çağırılması salgınla mücadele yaklaşımına uygun değildir. Hedef fiziksel hareketliliği azaltmak olmalı. Bu kararın nedeni öğretmenlerin il dışına çıkmasını engelleme çabasıdır. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Haftalık ders saati azaltılmadan ve ders içerikleri seyreltilmeden uzaktan eğitim yapılması öğretmenler ve öğrenciler için sağlık sorunları başta olmak üzere çeşitli mağduriyetlere neden olacaktır. Ders saatleri azaltılmalı, süreler ve içerikler seyreltilmelidir.” Diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN OKUYACAKLARI OKULU SEÇME HAKKI ENGELLENEMEZ”

Sarı, öğrenci nakillerinin durdurulmasının tek sebebinin ise özel okulların öğrenci kaybetmek istememesinden kaynaklandığına dikkat çekerek, “Öğrenci nakillerinin durdurulmasının özel okulların öğrenci kaybetmesini engellemek dışında geçerli bir nedeni yoktur. Öğrencilerin okuyacakları okulu seçme hakkı engellenemez. Nakiller yeniden açılmalıdır. İhtiyacı olan öğrencilere dağıtılacak tabletler gecikmektedir ve sayısının artırılması gerekmektedir. Uzaktan eğitim sürecinde çocuk ve gençlerin ucuz iş gücü olarak çalıştırılmalarını ve derslere katılmamalarını da doğru bulmuyoruz. Ders takibi ciddi şekilde yapılmalıdır. ”dedi.

“BU KRİZ DÖNEMİNİ BİRLİKTE ATLATMALIYIZ”

MEB’in bu süreci en iyi şekilde yönetebilmesi için sendika genel merkezleriyle iş birliği içinde olması gerektiğine işaret eden Sarı, sözlerini şöyle noktaladı: “Öğrencinin uzaktan eğitim derslerine katılımı sağlanmalıdır. Eğitim süreci ve uygulanacak sınavlar, bakanlık düzeyinde sendika genel merkezleriyle görüşerek eş güdüm çerçevesinde uygulanması gerekmektedir. Önemli olan en sağlıklı ve nitelikli bir şekilde bu kriz dönemini birlikte atlatabilmektir.”

Habertrak/Özlem İnan