DOLAR 32,3848 % 0.05
EURO 34,8116 % -0.02
GRAM ALTIN 2.400,64 % 0,16
ÇEYREK A. 3.925,04 % 0,16
BITCOIN 59.549,79 3.516
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BAKAN TRAKYA’YI HEDEF GÖSTERDİ

Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 15:26

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İkinci nükleer güç santrali için Trakya Bölgesi’nin uygun olduğunu söyledi. Bakan Dönmez’in Trakya’ya nükleer santral yapılacağı yönündeki söylemleri bölge halkını tedirgin etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya’nın İstanbul’a yakınlığından dolayı bölge nüfusuyla ikinci nükleer santral için uygun nokta olduğunu işaret etti.

Türkiye’nin vizyon projelerinden Akkuyu Nükleer Güç Santralinde üçüncü ünitenin temelinin de atılmasıyla birlikte yeni dönem başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu’dan sonra ikinci nükleer santral projesinin yeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ ÜS TRAKYA’DA OLACAK

Bakan Dönmez, nükleer santral konusunda ikinci üs için Trakya Bölgesi’nin düşünüldüğünü işaret ederek; “Yerle ilgili zemin etütleri, çevresel etkiler gibi birçok parametrede şu anda çalışmalar devam ediyor. Bunların sonuçlarına göre kesin yer belirlenecek. Ama neden Trakya derseniz? İstanbul’u da içine alarak söylüyorum, Trakya ülkenin en büyük talep noktası. Bölgesel arz güvenliği açısından böyle bir santrale Trakya’da daha çok ihtiyacımız var. Bazı engellemeler ile mücadele ettik. Bunların bir kısmı çevreci girişimler altında oldu. Ama Türkiye’nin böyle bir nükleer teknolojiye sahip olmasını istemeyen ülkeler de var. Ama hamdolsun, şu anda ilk projemizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra ikinci ve üçüncüyü de yaparız.”dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek