DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.671,99 4.871
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Basit çözümlerle kombinizi koruyun!

Son Güncelleme :

07 Mart 2018 - 11:11

GAZDAŞ, karlı ve soğuk havalarda ısınmak için kullanılan kombi cihazlarında donma tehdidinin alınabilecek basit tedbirle önlenebileceğini duyurdu

Özellikle soğuk kış ayları ile bilinen Trakya’da GAZDAŞ ile birlikte temiz, ekonomik ve güvenli bir yakıt olan doğal gazın konforu yaşanıyor.

Trakya’da birkaç gündür devam eden kar yağışı ile birlikte tüketicilerin sıkıntı çekmemesi için uyarılarda bulunan GAZDAŞ, kombi cihazlarının donma yapmaması için alınabilecek tedbirleri de açıkladı.

Trakya’da yaşanan kar yağışı sonrası açıklamalarda bulunan GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan; karlı havalarda evleri en iyi şekilde ısıtacak yakıtın doğal gaz olduğunu belirterek kombi cihazlarında donma tehdidinin de doğru kullanım ve alınacak basit tedbirlerle önlenebileceğini söyledi.

Kombilerin donmaması için en önemli tedbirin doğru montaj olduğunu ifade eden Tamer Akaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle montaj aşamasındaki hermetik kombilerin GAZDAŞ’ın izin verdiği yere monte edilmesi gerekiyor. Bu, hem yanmış gazların dışarı atılması hem de gerekli taze hava dışarıdan alınabilmesini sağlayacak en kritik unsur. Trakya’da her sene yaşadığımız soğuk ve karlı havaları düşündüğümüzde tüketicilerimizin kombilerini mutlaka rüzgâr, rutubet ve donma gibi dış etkenlerden korunmuş ve iyi havalandırılmış bir mekâna monte etmeleri gerekiyor. Balkona yapılan monte işlemlerinde dahi ya balkon tamamen kapatılmış veya dolapla muhafaza altına alınmış olmalı. Ayrıca kombi altında bulunan sıcak-soğuk su kombi boruları açıkta bırakılmamalı, izolasyon malzemeleri ile koruma altına alınmalı. Sadece kombiyi korumak donma tehdidine karşı yeterli görülmemeli, tüm tesisatı koruyacak tedbirler alınmalı.”

Kombinizi donmaktan koruyacak önlemler:

Kombi cihazları kısa süreliğine kapatacaksanız elektrik beslemesi ve gaz vanasını mutlaka açık tutun. Aksi takdirde donmaya karşı emniyet sistemi devreye girmeyecektir.

Eğer kombinizi uzun süre kullanılmayacaksanız donmayı önlemek için kombi içerisindeki kullanım suyu, kalorifer hattı ve radyatörlerin içinde bulunan su tamamen boşaltın.

Karlı ve çok soğuk havalarda elektrikler kesilirse kombi içerisindeki kullanım suyunu boşaltın, vanaları kapatın.

Kombiden açığa çıkan su buharının çok soğuk havalarda kombi bacalarında oluşturduğu buz sarkıtları, kombi bacasını yerinden çıkarabilir veya kombi bacasının tıkanmasına sebep olabilir. Bu sarkıtları dikkatli şekilde temizleyin.  Habertrak/Ferhat Akgün