DOLAR 32,2687 % -0.31
EURO 34,8392 % -0.12
GRAM ALTIN 2.398,63 % 0,21
ÇEYREK A. 3.921,75 % 0,21
BITCOIN 64.034,48 1.084
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Başkan Albayrak mazbatasını aldı

Son Güncelleme :

09 Nisan 2019 - 13:12

31 Mart 2019 seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak, resmen görevine başladı.

Tekirdağ Adliye Sarayı İl Seçim Kurulu Başkanı Naci Ergin’in odasında gerçekleşen mazbata törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen Kadir Albayrak, eşi Gülseren Albayrak ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ve vatandaşlar katıldı.

Törende ikinci dönemine resmen başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Naci Ergin’den aldı.

“HİZMET YARIŞINI KADİR BEY BİRİNCİ OLARAK GÖĞÜSLEDİ”

İl Seçim Kurulu Başkanı Naci Ergin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın 5 yıllık hizmetinin olduğunu ifade ederek, “Bu bir demokrasi yarışı idi. Aynı zamanda da hizmet yarışı idi. Yerel Yönetimde olduğu için Kadir Bey bunu göğüsledi birinci olarak. Kendisini tebrik ediyoruz. Zaten o tecrübeli, yeni birisi değil. Bize 5 senelik hizmet etti. Bundan sonra da Tekirdağ’ın geride kalan eksikliklerini gidermek, burası Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğu için, daha özel bir Tekirdağ’ın meydana gelmesi için biz kendisinden hizmet anlamında çok şeyler bekliyoruz. Allah inşallah sağlık içerisinde, huzur içerisinde kendisine hizmet etmeye nasip etsin. Biz de bu seçim dolayısıyla kendisine, görevine de başlayacak, mazbatasını Seçim Kurulu Üyesi arkadaşlarla birlikte takdim edeceğiz. Siz değerli basın huzurunda kendisini buraya davet ediyorum” dedi.

“TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İKİNCİ DÖNEMİ OLUYOR”

Mazbatasını aldıktan sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Albayrak, Tekirdağ’da kısa sürede büyükşehir mazbatası verildiğine değinerek, “Yoğun bir seçim kampanyası dönemi geçirdik.2019- 2024 dönemi için ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum, partim tarafından gösterildim ve halkımızın takdiriyle de bu göreve ikinci defa getirilmiş bulunuyorum. Tabi bu seçimi gayet güzel ve huzurlu geçmesi için başta başkanlığınıza ve il seçim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir efor sarf ettiniz ve Türkiye’de uzamasına rağmen Tekirdağ’da kısa sürede Büyükşehir mazbatası verildi. Sonuçlar girildi ve ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu dönemin özellikle 2019-2024 döneminin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ikinci dönemi oluyor. Bu süre içerisinde de birinci dönemin ve atılan temellerin ikinci dönemde daha da yükseleceği ve Tekirdağ’a gayet samimiyetle söylüyorum. Trakya’nın merkezi, Türkiye’nin yıldızı, Balkanların merkezi ve Dünya şehirleri ile yarışan büyükşehirler arasına girecektir. Ben tekrar teşekkür ediyorum bu mazbataya ve halkımızın güvenine layık olmaya çalışacağım’’ diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan