DOLAR 32,3656 % -0.57
EURO 34,6947 % -0.5
GRAM ALTIN 2.411,77 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,24 % -0,45
BITCOIN 58.360,01 -3.893
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Başkan Hacı: “En büyük Engel sevgisizliktir”

Son Güncelleme :

06 Aralık 2018 - 12:47

Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Tübeler ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla, Babaeski Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni  (ÖZDER) ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, Başkan Hacı, Başkan Yardımcısı Tübeler ve Belediye Meclis Üyelerini, Derneğin girişinde; Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çınar, Başkan Yardımcısı Timur İlhan, Sekreter Pınar Sürer, Sayman Zeki Arslan ve Üye Sevim Kızılyar karşıladı.

Başkan Hacı, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “Bugün biliyorsunuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, gönlümüz arzu eder ki her gün bu arkadaşlarımız ile birlikte beraber olalım, çünkü bunlar özel arkadaşlarımız bizim. Şehirlerimizi, yönettiğimiz yerleri herkesin yaşabileceği şekilde, engellilerinde yaşabileceği bir şekilde şuanda düzenliyoruz. Yeterli mi! Tabii ki yetersiz ama Kaymakam Beyin de bugün söylediği gibi Türkiye 25 yıl önceki bugün Türkiye değil, 10 yıl önceki Türkiye de değil. Yavaş yavaş bu konuda bütün kamu kurumlar, bütün sivil toplum örgütleri, bütün vatandaşlarımız çok duyarlı, basınımız, yazılı basınımız, görsel basınımız, bu gün ben haberleri izlerken her kanalda Dünya Engelliler Günü dolayısıyla haberler vardı. Mutlaka onların yaşayabileceği şehirler meydana getireceğiz ama demin de belirttiğim gibi beni en çok etkileyen şey bugün “En büyük Engel sevgisizliktir.” Onlara uygun yaşam alanları yaratabiliriz ama kimsenin içine sevgiyi yerleştiremeyiz. Netice itibari ile bugün onların günü, gönülleri engelsiz, yolları engelsiz, yaşam alanları engelsiz insanlar ve şehirler diliyorum” dedi.

Başka Hacı, ziyaret esnasında, Babaeski Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından derneğe gelir amaçlı olarak çıkarılan “Çığlık” adlı derginin ilk sayısını inceledi ve bu Derginin yaşaması için destek olacaklarını söyledi.

Babaeski Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Çınar’da gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Başkan Abdullah Hacı, Başkan Yardımcısı Hayri Tübeler, CHP İlçe Başkanı Erol Mutlu ve Belediye Meclis Üyelerine Yönetim Kurulu adına teşekkür etti.

Daha sonra Başkan Hacı, tarafından ikram edilen pasta birlikte kesilerek, davetlilere ikram edildi.

Habertrak/Metin Karakuş