DOLAR 32,3723 % -0.35
EURO 34,6863 % -0.37
GRAM ALTIN 2.386,41 % -1,50
ÇEYREK A. 3.901,78 % -1,50
BITCOIN 58.585,51 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Başkan Kuru görevi bıraktı

Son Güncelleme :

21 Haziran 2022 - 16:45

TEKİRDAĞSPOR’DA BİR DÖNEM SONA ERDİ

3 MİLYON TL’LİK DESTEĞİNİ HİBE ETTİ

 Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, sağlık problemleri nedeniyle başkanlığı bıraktığını söyledi.

  3 yıldır büyük bir özveriyle başkanlık sürecini yürütmeye çalıştığını söyleyen Başkan Mülahim Kuru; “3 yıldır kulüp için harcadığım 3 Milyon  TL desteğimi kulübe hibe ediyorum. 5 Temmuz 2022 tarihinde yapacağımız olağanüstü genel kurulumuzda ekseriyet sağlanmaması durumunda 14 Temmuz 2022 tarihinde ikinci toplantıyı yapacağımızı bildiriyoruz. “diye konuştu.

 

“KADIN HENTBOL TAKIMINI BÜNYEMİZE KATTIK”

Heybet restaurantta Tekirdağspor’un başarısı için çalıştıklarını söyleyen Başkan Mülahim Kuru; “55.yıllık geçmişi olan kulübümüzün geçmişe dönük çok ciddi bir borç azaltmasına gittik. Detay belirtecek olursak; geçmiş dönem SGK, vergi, personel, sporcu, tedarikçi kira gibi borçların toplamında oluşan toplam 4.058.601,17 TL ‘nin  2.630.000,00 TL sini ödedik . Ekonomik boyutunda yapmaya çalıştığımız düzenlemeler dışında, köklü tarihi olan kulübümüze Kadın Hentbol branşı açarak Malkara’da olan Kadın Hentbol takımını bünyemize kattık. İlk senemizde ciddi özveri veren sporcularımız ve hocalarımız sayesinde Süper Lige yükseldik, bu sezon da kadın futbol branşı açarak Gençlik Spor bünyesinde olan sporcuları bünyemize aldık ve sezonu 2. bitirerek play off’lara gitmeye hak kazandık, sezon başladığında o branşta da Tekirdağ Spor Bayrağımızı o müsabakalarda da dalgalanmasını sağladık. Bildiğiniz gibi 2019 Sezonunda BAL Ligi’nde olan takımımızı devralmıştık, 2019-2020 sezonunda başarılı bir sezon geçirdik. Pandemiden dolayı tescil edilen ligde 3. Lige çıkma şansı yakalamıştık, pandemi sayesinde yükseldiğimiz 3. Ligden sporcularımızın kader maçlarında kovid  olmasından dolayı eksik kalarak mağlup olmalarımız sonucu maalesef tekrar BAL ligine geriledik. 3.Lige yükselmemiz en azından kulübümüzün geçmişlerden kalan sporcu borçlarını ödeyerek transfer yasaklarını kaldırmamızı sağladı. Bu sezon da futbol branşımız için 2021-2022 sezonunda BAL ligi statüsünde çok başarılı olmuş çok sayıda sporcu yer alıyordu, 5 iç transfer 20 dış transfer ile toplam 25 sporcu ile anlaştığımız sporcularımızla 2021-2022 sezonun namaglup lider tamamladık ve bildiğiniz üzere maalesef play off müsabakalarında sadece bir müsabakada mağlup olduk. 2021-2022 Sezonunu Tekirdağ Spor Kulübümüz sadece 1 mağlubiyet ile kapadık, tüm sezon masraf et çalış namaglup play off’lara git sadece 1 mağlubiyet tüm sezon içerisi emeklerinizi boşa götürdü. Yapılan bu statünün kurbanı olduk diyebiliriz.”şeklinde konuştu.

“ÇEKİLİŞLE 1.8 MİLYON TL GELİR SAĞLADIK”

Tekirdağspor’un futbol dışındaki branşlara da ağırlık veren bir sisteme getirdiklerini söyleyen Başkan Kuru; “Hentbolcu kızlarımız aranızda herkesin bildiği gibi Kadınlar Hentbol Süper Lig Kategorisinde mücadele etti ve zor şartlar altında gerek bizlerin gerekse sporcu kardeşlerimizin özverileri ile süper ligde tutunmayı başardılar. Tüm bu saydığım faaliyetleri yerine getirmek için takdir edersiniz ki çok ciddi bir finans ve mesai ihtiyacı duyuyorduk ve sezon içerisinde 55. Yılımız dolayısı ile ilk olarak bizim yönetimimizin yaptığı Milli Piyango çekiliş ile kulübümüze yaklaşıl 1.8 milyon Lira gelir sağladık, yıllık bütçe planlamamız 9 Milyon Lira iken ekonomik şartların çok zor olduğu şu dönemde bile yapılan planlamalar eşimizden dostumuzdan aldığımız hibeler ile onları göz önünde bulundurmaz isek nakdi olarak 7 Milyon Lira ile sezonumuzu kapadık. Bu bütçenin de 6.2 Milyon civarında kısmını ödedik yaklaşık 800.000 TL bir borcumuz kaldı onun da ödemelerinin yapılabilmesi için elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz . “ifadelerini kullandı.

3 MİLYON TL’Yİ TAKIMA HİBE ETTİ

 

Sağlık problemleri nedeniyle görevi bıraktığını ifade eden Başkan Kuru; “3 yıldır başarıyla yerine getirdiğimiz bu görevde çok fazla yorulduğumu, sağlık problemlerinden dolayı da bırakacağımı bir çok kez söylemiştim. Sezon başladıktan sonra geçirdiğim sağlık problemlerinden sonra yarı yolda bırakmak istemediğimden dolayı sezonu bitireceğimi ve sezon içerisinde de ne gerekiyor ise yapacağımı her ortamda dile getirmiştim. 3 Yıllık süreçte kulüp olarak yaklaşık toplam 14 milyon lira bir bütçe harcaması gerçekleştirdik ,bu bütçenin yaklaşık 11 milyon Liralık kısmı bağış , kira, milli piyango , sponsorluk gibi kaynaklardan sağlandı geri kalan kısmı kulübün başkanı olarak ben koymak zorunda kaldım, ve kulüpten alacaklıyım. Kulüp için 3 yıldır yaklaşık 3 Milyon Lira gibi ciddi bir rakam harcadım, 1,1Milyon nüfusa sahip ve bir çok işadamının olduğu bir şehir takımı için 3 yıl da harcanan bütçeye bakılır diğer kulüpler ile kıyaslandığında çok çok az, harcanan bütçe içerisinde finans kaynaklarına bakıldığında toplanan bütçe çok çok az, çok fazla finans desteğine sahip şehir takımları ile kıyasladığımızda başarı düzeyimiz oldukça yüksek, Kulüp Başkanı olarak tarafıma düşen bütçeye bakıldığında da oldukça yüksek bir tablo çıkıyor karşımıza. Evet kulüp başkanı olarak finans kısmında üzerimize düşeni tabii ki yapacağız ancak bu süreçte ne kadar yalnız kaldığımızı sizlere anlatmak için bahsettim .3 yıllık bütçe içerisinde verdiğim yaklaşık 3 Milyon Lira muhtemelen kulüp tarihinde bir başkan tarafından harcanan en yüksek rakamdır ve  son 30 yıllık başkanların harcadığı toplam harcamadan fazladır, huzurlarınızda da açıklıyorum kaydedin lütfen bu parayı geri almıyorum kulübümüzde bayan hentbol, bayan futbolcu ve erkek futbolcu transferlerinde ve branşların ihtiyaçlarında kullanılması için bırakıyorum, gelecek tüm başkanlarıma feyz olmasını diliyorum. Başkan alıp ceketini gider, gelecek yönetim kurulu arkadaşlarına da destek olur Tek Tekirdağspor’umuz var.”ifadelerini kullandı.

KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

Kongre sürecine değinen Başkan Kuru; “Bildiğiniz üzere 2019 Mayıs Ayından beri Tekirdağ Spor Kulübü Başkanlık görevini yerine getiriyorum.2021 Ağustos Ayında yapılan olağan genel kurulda da Şahsım ve aramıza yeni katılan yönetim kurulu arkadaşlarım ile yola devam ettik. Bu süreçte her şeyin güzel olması için ellerimizden geleni yaptık, Eylül ayında yaşamış olduğum sağlık sorunlarından dolayı yarı dönemde yıl başında görevimi bırakma kararı almıştım ki; çevre baskısı, bu işi devam etmemizi isteyen arkadaşlarım yarı yolda bırakmamamı ve en azından sezon sonuna kadar devam etmemi istediler. Bende Tekirdağ sporumuz u 40 yıldır yalnız bırakmadım, o esnada da, işadamlarının ve Büyükşehir belediyesinin kapısına Tekirdağ Sporumuz dışında hiçbir konu ve istek için gitmedik . 5 Temmuz 2022 tarihinde yapacağımız olağanüstü genel kurulumuzda ekseriyet sağlanmaması durumunda 14 Temmuz 2022 Tarihinde 2. Toplantıyı yapacağımızı bildiriyoruz.  Önümüzdeki sezon ne gösterir tam bilmiyorum ancak yönetime Tekirdağ’ımıza değer veren ve şehrimizin marka değeri olan takımımıza sahip çıkacak arkadaşların aday olacağını umut ediyor ve inanıyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısına Tekirdağspor Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.