DOLAR 32,2825 % -0.18
EURO 34,7891 % -0.09
GRAM ALTIN 2.408,74 % 0,64
ÇEYREK A. 3.938,29 % 0,64
BITCOIN 65.186,00 2.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

BAŞKAN YÜKSEL’DEN MÜJDE

Son Güncelleme :

24 Ağustos 2020 - 10:56

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilçenin çehresini değiştirecek olan ve hazırlıkları son aşamaya gelen Rumeli İskelesi ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Yüksel, Rumeli İskelesi üzerinden Süleymanpaşalılara seslenerek iskelenin açılış tarihini müjdeledi.

AÇILIŞI ŞENTOP YAPACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan açılışın 28 Ağustos Cuma saat 18.00’da yapılacağını açıklayan Yüksel, tüm Süleymanpaşalıları açılışa davet etti.

BAŞKAN YÜKSEL İSKELEDEN SÜLEYMANPAŞALILARA SESLENDİ

Yüksel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Daha önce Ağustos ayı içinde açılışını gerçekleştireceğimizi söylediğimiz, yeni adıyla Rumeli İskelesi’nin açılışını Allah nasip ederse 28 Ağustos Cuma günü saat 18’de değerli Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un katılımlarıyla yaparak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. İçerisinde kadınlarımızın ürettiği ürünler ile amatör balıkçılarımız için olta ve diğer malzemelerin satışının yapılabileceği ve kamu yararına çalışan derneklerimize tahsis edilecek olan yedi işyeri, ailelerimizin uygun fiyata yemek yiyebileceği restoran ve çay-kahve içebileceği iki kafeterya, vatandaşlarımızın hoş sohbetler edip deniz havası alabilecekleri kamelyalar, denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren cam tabanlı seyir terası, amatör balıkçılara ayrılmış alanlar ve görsel olarak albeni yaratan yürüyüş yolunu barındıran Rumeli İskelemizin açılışına tüm hemşehrilerimi bekliyorum.”

RUMELİ İSKELESİ VE SELANİK MEYDANI BİRLİKTE AÇILACAK

Rumeli İskelesi projesinin münferit bir proje olmadığının altını çizen Yüksel, Süleymanpaşa’nın turistik potansiyelini arttıracak projeler bütününün bir parçası olduğunu hatırlattı. Yüksel, “Sadece Rumeli İskelemiz değil, buraya bağlantılı olarak iskelenin karşısında bulunan yeni meydan projemizin açılışını da iskelemizle aynı tarihte yapacağız. Bu meydanın adı da Selanik Meydanı olacak. Projemizle ilgili Anıtlar Kurulu’ndan onayımızı aldık. Bu iskele ve meydan, hemşehrilerimizin ve tüm Trakya’da yaşayan dostlarımızın, şehrimize gelecek olan misafirlerimizin en önemli uğrak noktası olacağına ve şehrimizin turizmine hareketlilik katacağına inanıyorum. Önümüzdeki ay da eski Ekmekçioğlu Parkı’nın bulunduğu alanda hazırladığımız projemizin açılışını yapacağız. Önümüzdeki dönemde, Allah nasip ederse, hem Süleymanpaşa’da hem Tekirdağ’da hem de Trakya’da yaşayan herkes şehirdeki değişikliği görmeye başlayacaklar. Şimdiden tüm hemşehrilerime hayırlı olsun diyorum,” ifadelerini kullandı.

KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ, ŞİMDİ ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan elim bir kaza sonrasında kapatılan ve yıllarca atıl vaziyette bekleyen iskelede, hiçbir yükleniciye gerek duymadan, tamamen Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen iyileştirme, düzenleme ve inşaat çalışmaları sonucunda, ilçenin çehresini değiştirecek Rumeli İskelesi projesi hayata geçirilmiş oldu. Çalışmalarda son aşamaya gelinen proje, 28 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da kapılarını vatandaşlarının kullanımına açmış olacak. Habertrak/Ayşe Keşkek