DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,64 2.97
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Başkan Yüksel’den sert çıkış

Son Güncelleme :

04 Mart 2020 - 10:39

Süleymanpaşa Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i soruları ile yoran CHP Grup Sözcüsü İlhan İmrak’a Yüksel, sert tepki gösterdi.

İlhan İmrak’ın, “Ramazan iftarlarından kalan erzaklar” hakkındaki sorularını eleştiren Yüksel; “Ramazan konusu ağır geldi. Belediye başkanı benim haddini bil abi. Kusura bakmayın ayıp oluyor. Söz vermiyorum. Ara verelim.” diyerek çıkıştı. Bunun üzerine meclise ara verildi. Aradan sonra ikili arasında barış sağlandı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nce düzenlenecek 56. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 1.5 Milyon TL’lik giderlerinin sponsorlar aracılığı ile karşılanacak. Konu ile ilgili komisyon kararı mecliste görüşüldü.

Festival için 1.500.000,00 TL bütçe ayrıldı. Ayrılan bütçe kullanılmayarak sponsorlar aracılığı ile festivalin organize edileceği açıklandı.

“FESTİVAL GİDERLERİNİ SPONSORLAR KARŞILAYACAK”

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Cüneyt Yüksel; “Bu 1.5 Milyon TL bedeli biz sadece bir aksilik olma ihtimaline karşı koyuyoruz. Vatandaşlarımıza karşı mağdur olmak istemeyiz. Bu 1.5 Milyon TL ‘yi sponsorlarımızla karşılayacağız. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasında 1.5 Milyon TL kalması için mücadele edeceğim. Her ne kadar bazıları nerden buldu? Nasıl yaptı? deseler de. Ben ticaret adamıyım bir aksiliğe karşı paramız kenarda dursun. Biz iftar programlarında olduğu gibi sponsorlarla kiraz festivalini yapacağız.” dedi.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü İlhan İmrak; “Biz sadece hangi sanatçıya ne kadar ödendiğini veya kimin ödediğini merak ediyoruz. ?” diye konuştu.

Başkan Yüksel; “Arkadaş Ramazan organizasyonunda bile dedikodular oldu. Münir abi burada. Ona iftar programı hayrı yapacağı zaman için bir ton pirinç, işte şu kadar et al mutfağa bırak dedik. Getiriyorsun bir imece şekli bu. Kasadan para da çıkmıyor. Kasaya para da girmiyor. Aksine iftar programlarında 55 bin TL’lik te pirinç kalmış. Bu konuyla ilgili bir art niyet var mı? Bu konuda birinden para alıp ta cebimize mi koyuyoruz. Adam hayır yapıyor. Meclis üyelerinin de iftar programlarında katkısı oldu. Belediyenin kasasından para harcanmadan birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan yaşadık. Binlerce insan sofrada buluştu. Kime ne aldığımızı öğrenmek istiyorsanız biz Kiraz Festivali’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda herkese plaket verdik. Gizli bir şey yapmadık ki. Adam ne kadar para verdiğini açıklamak istemiyor. Hayrını açıklamak istemiyor. Kasadan bir para girişi yok, para çıkışı da yok. Bu konuyu farklı yerlere çekmenin bir anlamı var mı?  1.5 Milyon eski para ile 1.5 trilyon çok büyük bir para. Belediyeden bu parayı harcayacağımıza sizler de yardımcı olun, iş adamlarından sponsor bulalım belediyemizden para çıkmasın. Benden bir menfaatleri var mı? Yok. Birilerine gebe kalmamak şartıyla bunu yapalım. Özellikle Ramazan organizasyonlarının farklı yerlere çekilmesi çok ağır. Ramazan’da yine iftar vermek isteyen hemşehrilerimize kapımız açık.” diye konuştu.

Tekrar söz alan İlhan İmrak; Bu tür organizasyonların insanların yardımlarıyla yapılması doğaldır. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin de bu şekilde yapılması düşünülüyor. Benim demek istediğim düğünde takılan takıların arda kalanını nerde kaldığı. İftar programlarında 55 bin TL’lik pirinç kaldığını söylediniz. Bu kalanın belediyede kaydı varsa problem yok.” şeklinde konuştu

Soruyu cevaplayan Başkan Yüksel; “Kaydı şöyle yok. 55 bin liralık pirinç. Kasaya para girişi yok ki kaydı olsun. Biz sadece kendi malzemelerimizle yemek pişiriyoruz. Kalan da dağıtılıyor. Yanlış anlamayın. Ben bazı şeyleri anlatmak zorundayım. Siz bazı şeylere, bu tür organizasyonlara alışık olmadığınız için, ondan dolayı imece ağır geliyor. Biz cebimize mi attık bu parayı.” diye konuştu.

Bunun üzerine konuşan İlhan İmrak; “Çok konuştukça daha farklı şeyler ortaya çıkıyor. Biz bu tür organizasyonları yaparız ya da yapmayız o bizim şeyimiz. Siz talep etmişsiniz, size de vermişler. Şartsız bağışları kabul etme yetkisi vardır. Buna da bir şey demiyoruz. Ama 150 bin TL para kalıyorsa, siz bunu bir yerde tutuyorsanız yanlış.” dedi.

İlhan İmrak’ın soruları ile sinirlenen Başkan Yüskel; “Siz Ramazan iftarları ile festival işgaliyelerini karıştırıyorsunuz. Ramazan’da bir para toplanmıyor ki. Gizli saklı bir şey yok ki. Kiraz festivalinde biz sadece kasamıza işgaliyelerle ilgili para aldık. Bu parayı da kullanma ihtiyacı duymadık. Orda kaldı. Bu kadar basit. Diğerleri biri bir şarkıcıyı ödedi. Bize yine söylediğim gibi para giriş çıkışı olmadı. Yıllarca belediye bu konularda zarar etti. En son zararı 800 bin TL’ydi. Harcanan para haricindeki zarar bu. 800 bin TL Süleymanpaşa Belediyesi zarar edeceğine bunu yapmak doğru değil mi? Bu konu devam ederse başka yerlere gider. (İlhan İmrak araya girmeye çalıştı.) Yanlış anlayacağımız Ramazan konusu ağır geldi. Belediye başkanı benim haddini bil Abi. Ben rahatsız oluyorum diyorsanız benim bugüne kadar ki doğrulardan dolayı ben bu işi yapmayacağım diyorsanız bir şey ima ediyorsunuz oluyor. Kusura bakmayın ayıp oluyor. Söz vermiyorum. Ara verelim.” dedi.

Tartışma üzerine meclise ara verildi.

“DİKKATLİ OLMANIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Aradan sonra söz alan İlhan İmrak; ’Bana haddini bil’ demenizden dolayı üzüldüm ve bununla ilgili olarak özür bekliyorum sizden. Siz de özür dilediniz. Grubum adına bu konuyla ilgili konuşuyorum. Süleymanpaşa’daki yüzde 50 siz aldınız, yüzde 50 biz oy aldık. Siz bin oy farkla başkan seçildiniz. Biz de onların haklarını temsil ediyoruz. Bu konuda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kaydetti.

 “AMACIMIZ BELEDİYENİN CEBİNDEN PARA ÇIKMASIN”

Süleymanpaşa Belediyesi’nin kültür etkinliklerini düzenlerken “belediyenin cebinden para çıkmasın” derdinde olduklarına dikkat çeken Başkan Yüksel, “Biz belediyenin bütün kültür organizasyonlarından tutun bütün festivallerin organizasyonlarına kadar mümkün olduğu kadar belediyenin cebinden para çıkmasın derdindeyiz. Bu konuda bazen belediye başkanı olarak inisiyatif almak zorunda kalıyoruz. 1,5 milyon TL Kiraz Festivali’ne para harcayacak 500-600 ‘de Ramazan organizasyonlarına para harcanacak. Diğer etkinliklerde de 23 Nisan vs. Bence bu konu para harcanmadan yapılabiliyorsa bunu sponsorlar üzerinden yürütebiliriz. Ben ne para alayım ne para vereyim derdindeyim. Birisinden para istediğimde çünkü başka bir menfaat bilebilir ondan. Bir kere Trakya insanı çok yardımsever ve duygusal. Yeter ki güvensin ve inansın. İnsanlar bize inandı ve güvendi. Biz geçen sene bunu çok başarılı bir şekilde hallettik.” dedi.

“BÜTÇEMİZİ ŞEHRİN ACİL İHTİYAÇLARINA HARCAMAMIZ LAZIM”

Belediye bütçesinin, Kiraz Festivali, Ramazan iftar yemekleri ve Çocuk Şenliği gibi organizasyonlar yerine şehrin daha acil sorunlarının giderilmesi için kullanılması gerektiğini savunan Başkan Yüksel, “Geçen yıl kimse demedi: Süleymanpaşa Belediye Meclisi veya başkanı cebinden para alıyor veya para veriyor diye. Herkes elinden ne geliyorsa yaptı. Burada beni üzen kısım da şu idi: Kimse ‘ne güzel para harcanmadı.’ demedi. Bir şüpheniz varsa gelirsin: ‘Cüneyt, bak Şükriye Hanım böyle bir şey vermiş. Bu adam veya hanımefendi bir şey mi bekliyor? Araştıralım’ dersin. Biz de aramıza dışarıdayken mesafemizi koyarız. Bizim şu andaki bütçemizin bu tarz organizasyonlara değil, şehrin çok acil ihtiyaçlarına harcamamız lazım. Yol sıkıntımız var. Bina sıkıntımız var bunları toparlamamız lazım. Bu organizasyonları da yapalım ama asli işimizi de aksatmayalım. Milletin parasını da bu tür organizasyonlarda heba etmeyelim. Bunun derdindeyiz. Ama birisi kalkıp bu para nereye gitti dediği anda o zaman da diyoruz ki ‘arkadaş kasaya para girmedi ki çıksın’ işin kötü tarafı da adam diyor ki ‘yaptığım hayrı söyleme. Ben bunun duyulmasını istemiyorum’ o da haklı.” diye sözlerini tamamladı. İkili karşılıklı helallik isteyerek barıştı.

11-12-13-14 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanmakta olan 56. Uluslararası Kiraz Festivali için 1.500.000,00 TL harcama bütçesi ayrılmasına oy birliği ile karar verildi. Habertrak/Serhat Yeşilipek-Özlem İnan