DOLAR 32,3673 % -0.37
EURO 34,7458 % -0.24
GRAM ALTIN 2.409,35 % -0,55
ÇEYREK A. 3.939,29 % -0,55
BITCOIN 57.352,48 -4.683
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Başkan Yüksel’den TESKİ’ye sert çıkış

Son Güncelleme :

30 Eylül 2021 - 13:06

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yeni asfalt yaptıkları birçok noktada TESKİ’nin sürekli kazıp tamirat yaptığını, 80 santimetre-1 metreye döşenmesi gereken tüm su borularının, 30-15 santimetrelik yüzeye döşendiğini ve sürekli su patlakları gerekçesiyle yeni asfalt yapılan yerlerin kazılmasına sert tepki verdi.

Sadece Süleymanpaşa’nın değil tüm ilçelerin aynı dertten mustarip olduğunu kaydeden Yüksel, “Bu, birilerinin işlerini doğru yapmamasıyla, haksız kazanç elde etmesi ile ilgili bir sıkıntıdan kaynaklanıyor. TESKİ bu işi çok sürdüremez. 1 milyar TL’lik borcu var. Artık; ‘Battım, batacağım’ diyor. Aynı yeri iki defa kazan kurum, mümkün değil ayakta duramaz. Ekip gidiyor kazıyor. Tamirat yapıyor. İki gün sonra aynı yer yeniden kazılıyor. Kimi zengin ettikleri belli değil. Bence Kadir Başkan’ın bu işi bir komple gözden geçirmesi gerekiyor.” dedi.

“BİRİLERİ BU İŞTEN HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, belediyenin yaptığı yolların sürekli TESKİ tarafından kazılarak tahrip edildiğini ve yolları yenilemek zorunda kaldıklarını belirterek, “TESKİ konusu sadece Cüneyt Yüksel’in bir meselesi değil. Hiçbir TESKİ paylaşımında; ‘CHP belediyeciliği, iş bilmezlik belediyeciliği vs. diyerek siyaset yapmadım.’ Ben bunu siyasi bir argüman olarak kullanmadım. Bir vatandaş, bir belediye başkanı olarak derdimi vatandaşlarımızla paylaştım. Artık bundan sonrası dışarıdan siyaset olarak algılanıyor bu yüzden çok deşmek istemiyorum. Hukuki süreç konusunda da şu an avukatlarımız çalışıyor. Sadece hukuki süreç değil, başka şeylerde var bu konu ile ilgili. Müfettiş çağırılması meselesi özellikle. TESKİ’deki bu su patlaklarının sebebi bence tamamıyla Sayıştay müfettişlerin ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin araştırması gereken bir konu. Bence yolsuzluktan, iş bilmezlikten veya birilerinin vurgun hevesinden doğan bir konu. Bir su şebekesi hattı, 80 santimetre-1 metreye döşenmesi gerekirken 15 santime döşeniyorsa, burada bir sıkıntı var demektir. Bence bu konu Kadir Başkan’ın doğrudan soruşturma açması gereken bir konu. Kadir Başkan’ın bu konu ile ilgili TESKİ çalışanları veya TESKİ idarecileri hakkında soruşturma açması gereken çok önemli bir konu. 100 santime 120 santime döşenmesi gereken temiz su ve kirli su borularının, şehir şebeke borularının 30-35 santime döşendiği, parsel bağlantılarının 15 santime döşendiği kirli su borularının bazı bölgelerde çok yüzeye yakın döşendiği de bir yerde, çalışma esnasında birilerinin işlerini doğru yapmaması ile ilgilidir. Daha doğrusu haksız kazanç elde etmesi ile ilgili bir sıkıntıdan kaynaklanıyor.”şeklinde konuştu.

“SU PATLAKLARININ SEBEBİNİ BİRİLERİNİN ARAŞTIRMASI GEREKİYOR”

Tekirdağ’daki su borusu patlaklarının müfettişler tarafından araştırılmasının da şart olduğunun altını çizen Yüksel, “Bunları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, ‘Süleymanpaşa’nın alt yapısı bitti’ dediği için bunu söylüyorum. Günde yaklaşık 80 noktada patlama yaşanması mümkün değil. Dolayısıyla birileri burada işlerini doğru yapmamış. Bu işlerin doğru yapmayanlarla ilgili de Büyükşehir belediye başkanımızın soruşturma açması gerekiyor. Eğer açmaz ise biz bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Konunun araştırılması ile alakalı suç duyurusunda bulunacağız. Sayıştay müfettişlerinden tutun da içişleri bakanlığı müfettişlerine kadar Tekirdağ’daki su patlaklarının sebebini birilerinin araştırması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“BUNUN BEDELİNİ KİM, NASIL ÖDEYECEKSE ÖDESİN”

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “TESKİ’nin yol tamiratı ile ilgili cebinden bize ödediği para da bizim paramız, benim yolu yaptıktan sonra bir daha para harcamamız da bizim paramız. Bu şehirde bu işin sorumlusu kimse, bunu onun ödemesi gerekiyor. Bu işin de asli sorumlusu, Kadir Başkanımız. Kimden, neden kaynaklanıyorsa bunun hesabını sorması gereken makam da Kadir Başkanımız. Kadir Başkanımız’a bir gazeteci arkadaşımız bu konuyu sorumuş. ‘Cüneyt Yüksel benim bu konuda muhatabım değil’ demiş. Kadir Başkanım’a buradan sesleniyorum: ‘Kadir Abi il başkanı oldum. ‘Atanmış’ dedin muhatap almadın. Kongre yaptım il başkanı olarak, yine muhatap almadın. Süleymanpaşa Halkının oylarıyla belediye başkanı oldum. Yine ‘muhatabım değilsin’ diyorsun. Sen benim abimsin benim her zaman muhatabımsın. Bunda bir problem yok. Ama bu konuyla ilgili senin muhatabın kimse, bunun hesabını ondan sormanı rica ediyorum. Sadece Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak değil, diğer CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde de aynı sorun had safhada. Bu konu ile ilgili soruşturma başlatacak makam Kadir Albayrak’tır. Biz bu işin içine girdiğimizde, yanlış anlaşılacak. Bence sen bu konu ile soruşturma başlat müfettişleri davet et. Bunun bedelini kim, nasıl ödeyecekse ödesin. Buda TESKİ ile yapmış olduğum son açıklama olsun.”

“TESKİ KAZDIĞI YERLERİN TAMİRAT PARASINI BİLE ÖDEMİYOR”

TESKİ’nin Süleymanpaşa Belediyesi’ne olan borçlarını da ödemediğini açıklayan Yüksel, “Mayıs ayından beri TESKİ Süleymanpaşa Belediyesi’ne kazdığı yerlerin tamirat parasını bile ödemeden ‘Battım, batacağım’ diyen bir kurum. Sadece Süleymanpaşa Belediyesi’ne 1 milyon TL’nin üzerinde borcu var. Ödemiyor parasını. Gidiyor kızıyor. Tamirini biz yapıyoruz. Bize parasını da ödemiyor. Böyle bir durumdayız. Vatandaşlardan kazı parasını alıyor. Bize parayı yatırmıyor. TESKİ ‘Battım, batacağım’ diyor. Bu kadar berbat bir durumda. Bu yüzden Allah Kadir Başkanın yardımcısı olsun. Ama özellikle mali konuda TESKİ’yi kim idare ediyorsa, hangi genel müdür yardımcısı idare ediyorsa, Kadir Başkan’ın onu bir çağırması lazım ‘Sen bu işi hiç mi bilmiyorsun?’ diye.” şeklinde konuştu.

“BECEREMİYORSANIZ BU İŞİ YAPMAYIN”

Yüksel, Başkan Albayrak’ın acilen TESKİ’den hesap sorması gerektiğini ifade ederek, “Ben vatandaşlara hesap verme ve kendi çalışanlarına da hesap sorma hakkında olduğum bir makamda oturuyorum. Bir yandan hesap soruyorum, bir yandan da hesap veriyorum. Kadir Abi de aynı şekilde. Dolayısıyla bu para konusunu idame ettiremeyen, beceremeyen kim varsa, ‘Gel kardeşim buraya bunu bir anlat bu kadar para topluyorsun vatandaştan, sen bunu niye yatırmıyorsun?’ sorması gereken bir yerde. Bir esnaf gözüyle bakacak olursak bugün git yarın gel bugün git yarın gel diye kendi esnaf ticaretini beceremeyen doğru esnaflık yapamayan bir kurum durumuna düştü TESKİ. Bugün arıyoruz ‘Yarın vereceğiz. Ertesi gün arıyorum haftaya vereceğiz. Ay sonu vereceğiz, ay başı vereceğiz’ diyor. O zaman yapmayın bu işi.” değerlendirmesinde bulundu.

“SÜLEYMANPAŞA’DA YAŞAYAN HALKIN PARASINI GASP EDEMEZSİN”

Tüm ilçelerde TESKİ ile ilgili aynı sorunun bulunduğunu vurgulayan Yüksel, “Dün Kadir Başkan’ın kendisine söyledim: ‘Mayıs ayından beri bekliyorum benim paralarımı ödenmiyor’ diye. Ben Barbaros’tan Altınova’ya gelene kadar hattı kazdılar ben o yolu yapalı, altı ay oldu hala parasını ödemediler. Sen Süleymanpaşa’da yaşayan halkın parasını gasp edemezsin. Böyle bir hakkın yok. Burası bir kamu kurumu. Ben senin taşeronun değilim. Ticaret yapmıyorum. Benim paramı ödemek zorundasın. Günde 80 tane kazı yapıyorsun. Dolayısıyla TESKİ çok sürmez 1 milyar borcu var. Aynı yere iki defa kazan adam mümkün değil ayakta duramaz. Ekip gidiyor kazıyor tamirat yapıyor iki gün sonra aynı yer yeniden kazılıyor. Kimi zengin ettikleri belli değil. Bence Kadir başkanım bu işi bir komple gözden geçirmesi gerekiyor. Birçok belediye aynı durumda. Geçen Çerkezköy belediye başkanımız da aynı şeyi beyan etti. ‘Çerkezköy’de her gün kızı yapılıyor ve çok zor durumdayız’ dedi. Malkara belediye başkanımız da dert yandı. TESKİ’den herkes dertli. Kimse bunu ‘Cüneyt Yüksel siyaset yapıyor’ diye söylemesin, düşünmesin. Ben başka bir siyasi partinin belediye başkanıyım diye rahat konuşuyorum ama diğer ilçe belediye başkanlarına dokunsanız onlardan bin ah işiteceksiniz. Bu sadece Süleymanpaşa’nın değil, tüm Tekirdağ’ın sıkıntısı. Ama maalesef birileri umursamıyor. Önümüzdeki süreç çok şeylere gebe diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“1 MİLYONDAN FAZLA ALACAĞIMIZ VAR”

Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “1 milyondan fazla alacağımız var. Ama icraya verme gibi bir düşüncemiz yok. Çünkü her gün yüz yüze bakıyoruz. Öyle bir şey yaptığım zaman Kadir Başkan’a yapılmış bir yanlış olur. Çünkü TESKİ’ye kızıyorum.  Kadir Başkan’ı bu konu ile ilgili üzmek istemem. O iş en son iş. Gerçekten bakarsın kasada paraları var vermiyorlar, o zaman hukuki hakkımızı kullanırız.”

Habertrak/Özlem İnan