DOLAR 32,2791 % 0.04
EURO 34,8097 % -0.04
GRAM ALTIN 2.409,27 % 0,00
ÇEYREK A. 3.939,16 % 0,00
BITCOIN 63.200,01 -1.025
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Başkanlardan ekmek resti

Son Güncelleme :

02 Şubat 2021 - 11:33

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ekmek satış fiyatının 2 TL olması halinde halk ekmek için satış noktası kuracağına dair söz verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i bu konuda destekleyeceğini, satış noktalarına izin vereceğini açıkladı. Başkan Yüksel ve Başkan Albayrak, böylelikle ‘ekmeği 2 TL’den satacağız’ diyenlere açıkça rest çekti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ‘ekmeği 2 TL’den satacağız’ diyen olursa anında belediye olarak satış noktaları kuracağını belirterek; “Birisi çıksın ‘2 TL’ye ekmek satıyoruz, karar verdik’ desin Allah şahidim olsun ben 1.10’a, 1.15’e gerekirse 1 TL’ye o ekmeği satacağım. Bu kadarda büyük konuşuyorum. Satış noktalarını her yere kurarım.” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da böyle bir durumda; Süleymanpaşa Belediyesi’nin ucuz ekmek satışı için kuracağı satış noktalarına izin vereceğini açıkladı.

Tekirdağ’da Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği’nin 220 gram ekmek için 2 TL fiyat belirlemeye çalışması kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, böyle bir durumda olaya el atarak halk ekmek satış noktaları kurarak ekmekte bu denli yüksek bir artışa izin vermeyeceğini, vatandaşı kazıklatmayacağını açıkladı.

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Ekmek fiyatını 2 TL’de diretirlerse gerekirse ucuz ekmek satışı yapacağını söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Ekmek Çınarlı’da 80 kuruşa, Aydoğdu’da 1 TL’ye Hürriyet Mahallesi’ne gidiyorsun 1.25’e satılıyor. Başka bir yere gidiyorsun farklı fiyat. Bir anda durup dururken 2 TL’ye satacağız diye açıklama yapıldı. 90 kuruşa -80 kuruşa bakkallar ekmek alıyor. Durup dururken 2 TL söylenir mi? Biz niye hemşehrilerimizi kazıklatalım. Ben yine sözümün arkasındayım. Birisi çıksın; ‘2 TL’ye ekmek satıyoruz, karar verdik’ desin Allah şahidim olsun ben 1.10’a, 1.15’e gerekirse 1 TL’ye o ekmeği satacağım. Bu kadarda büyük konuşuyorum. ”diye konuştu.

“SATIŞ NOKTASI KURAR GEREKİRSE İŞİ ÇÖZERİZ”

Gerekirse satış noktaları kurup ucuz ekmek satışı yapacağını aktaran Başkan Yüksel; “Ben şuan 80 kuruşa ekmek alıyorum. İhaleye çıksam 1 TL’den ekmek satıyorum diyebilirim. Asıl mesele şu; Ben fırıncı kardeşlerimi de söyledim. Siz kendi rekabetinizden kaynaklı problem yaşıyorsunuz. 1.25 TL’ye ekmek sattığınızda kimse neden 1.25 TL demez zaten. Ama sen bakkala 70 kuruşa, 80 kurusa ekmek satıp bakkal senden daha fazla kazandığı an senin faturanı niye millet ödesin. Satış fiyatıyla oynanarak bu iş çözülmez. Kendi aranızda oturup anlaşın, makul bir fiyat belirleyin biz de kabul edelim. Ama 2 TL’ye ekmek satacağız dediğin an, ben 1.10’a 1 TL’ye kendi şirketlerim üzerinden ekmek satarım. İşi oraya getirmesinler. O kadar da yolgeçen hanı değil. Satış noktası kurar gerekirse işi çözeriz. Bu şehirde 2 TL’den ekmek satılırsa ben yemin ettim 1.10 TL’den veya 1 TL’den satacağım.” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK’TAN SATIŞ NOKTALARINA İZİN

Albayrak, ekmeğin 2 TL olması halinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in açmayı planladığı satış noktalarına izin vereceğini belirterek; “Başkanım ben senin satış noktalarına izin veririm. Böyle bir durum olursa izin veririz.” diyerek Başkan Yüksel’e destek verdi. Habertrak/Serhat Yeşilipek