DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.405,51 1.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

BEKLENEN TESİSİN TEMELİ ATILDI

Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 15:26

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Hayrabolu Belediyesi işbirliğiyle  Hayrabolu’ya kazandırılacak olan “Zübeyde Hanım Parkı, Rekreasyonel, Sosyal ve Sportif Tesisinin temel atma töreninde Hayrabolulular adeta mest oldu.

Gerçekleştirilen törene çok sayıda vatandaşın katıldığı gözlemlenirken Altayoğlu’nun kürsüde yaptığı konuşma büyük alkış aldı.

KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞLER YAPILDI

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu yaptığı konuşmada, “3.5 yılı geride bıraktık. Hakikaten insan hayatında zamanın ne kadar kıymetli olduğunu belirli sürelerde yapılan işlerde daha iyi anlıyoruz. 30 Mart 2014 tarihinde vatandaşlarımızın büyük desteği ile yönetime geldik. Göreve gelir gelmez kanalizasyon, yağmur suyu, elektriklerin yere alınması projesini başlattık. O zamanlar çalışma arkadaşlarımızla bu işleri nasıl yapacağız diye karamsarlığa düştüğümüz zamanlar oldu, fakat Allah’a şükürler olsun ki, Hayrabolu Belediyesi olarak 525 bin metre kare, Büyükşehir Belediyesi tarafından 75 bin metre kare yol yapıldı. Yıllardan beri Hayrabolu’nun ihtiyacı olan kapalı pazar yeri projemizi de çok kısa bir zamanda ihalesini yaparak hizmete başlamış olacağız. İlçemiz insanına yakışan bir pazar yeri ile vatandaşlarımızı buluşturacağız.’’dedi.

TESKİ’YE DE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca Hayrabolu Akademi binalarının yapımının devam ettiğine de değinen Altayoğlu,‘’Seçim zamanı söylediğimiz iki tane projemiz vardı. Uğur Mumcu Parkını da yapıyoruz. Ben burada Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ’ye teşekkür ediyorum, o bölgede yağmur suyu inşaatı yaptılar. O bölgede iki tane otopark yapıyoruz, bölgedeki en iddialı oyun parklarından birini yapacağız. 10 bin kişiyi kültür gezileri ile buluşturduk. Her türlü sosyal işlere destek verdik. Hayrabolu Belediyesi olarak tüm kadınlarımızı haftanın iki günü sinemaya götüreceğiz. Ayçiçeği Festivali’ni uluslararası bir hale getirdik. Verimlilik açısından bütçemizin yüzde 39’unu yatırımlara, yüzde 22’sini personel giderlerine, yüzde 21’ni cari harcamalara, yüzde 18’sini transfer harcamalarıyla Trakya’da örnek olacak belediyelerden birisi olduk.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERLE ÇALIŞMAK BİR BAŞKA OLUYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada “Göreve geldiğimiz süreden bugüne sayın belediye başkanımız Fehmi Altayoğlu her gün beni aradı. Genç arkadaşlarla çalışmanın, o enerjiyi hissetmenin mutluluğu ayrı oluyor. Hayrabolu aşığı böyle bir belediye başkanını seçtikleri için Hayrabolu’ları tebrik ediyorum.Geri kalan süremizde de hizmetlerimiz devam edecek. Daha önce metre kareye 35 kilo yağmur yağdığı zaman sel baskınına uğrayan Hayrabolu geçen ay 150 kilo yağmurda zarar görmüyor. Modern Pazar yeri Hayrabolu Belediyesinin başarısıdır. Bunda benim manevi desteğim var. Hepimiz hizmet aşkı içerisindeyiz. Dün başka bir ilçemizde hizmetimiz vardı. Büyükşehir Belediyesinin devam eden 92, TESKİ’nin de 37 projesi var. Önümüzdeki süreçte yatırımlar var. 30 Mart 2019’da ne söz verdikse, yaptıklarımızla hesap vereceğiz.” şeklinde konuştu.Temel atma töreni kesilen kurdele ile son buldu. Habertrak/ Serhat Yeşilipek/ Canlı