DOLAR 32,3113 % 0.08
EURO 34,8433 % -0.02
GRAM ALTIN 2.407,56 % -0,07
ÇEYREK A. 3.936,36 % -0,07
BITCOIN 63.646,00 -0.587
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Belediye buraya hala ruhsat veriyor

Son Güncelleme :

28 Aralık 2017 - 12:37

Tekirdağ’ın Süleymapaşa ilçesi Gündoğdu ve Hürriyet mahallelerinde kalan Bağlar Yurdu mevkiisi sürekli kayıyor.  Yollarda çökmelerin meydana geldiği bölgeye belediye ise hala bina ruhsatı vermeye devam ediyor. Uzmanlar bu bölgenin biran önce boşatılıp tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.

YOL ÇÖKTÜ TOPRAK KAYDI

Süleymapaşa ilçesi Gündoğdu ve Hürriyet mahallelerinde kalan Bağlar Yurdu mevkiisinde 2 büyük göçük meydana geldi. Son yağışların ardından meydana gelen göçük nedeniyle yol kapanma noktasına geldi. Belediye ekipleri ise göçen yola bariyerle önlem aldı. Göçük nedeniyle tek araç yoldan zorlukla geçebiliyor.

ÖNLEMLER ÇARE ETMEDİ

Yıllardır devam eden göçük nedeniyle belediye geçtiğimiz yıllarda yola fore kazık sistemi ile önlem almıştı. Buna rağmen bölgede göçüğün hala devam ettiği kaydedildi. Artarak devam eden göçük ise binaları tehdit eder duruma geldi.

HALA BÖLGEYE İNŞAAT YAPILIYOR

Bunca göçüğe rağmen belediye tehlikeli alana ruhsat vermeye devam ediyor. En riskli bölgelere 2 ve 3 kat villa ruhsatı veren belediye bazı bölgelerde ise 5 kat ruhsat veriyor. Bölgede yaklaşık 500’e yakın konut risk altında.

BİRAN ÖNCE TAHLİYE EDİLMELİ

Uzmanlar ise biran önce bu bölgenin tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor. Belediyenin ruhsat verme işlemine son vermesi gerektiğini kaydeden jeoloji uzmanları, “Bu bölgede radikal değişikliğe gidilmeli. Fore kazık heyelana çözüm değildir. Buradaki kaymanın durdurulması imkansız. Olası bir depremde bütün evler Marmara Denizi’ne yürür” diye konuştu. Habertrak/Ferhat Akgün-Özel