DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.477,97 0.83
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

BELEDİYEDEN BAĞCILIK HAMLESİ

Son Güncelleme :

04 Ocak 2018 - 11:17

Bağcılık sit alanı olsun talebi

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde Yavuz Mahallesi’nde yer alan Türkiye’nin iki merkezden biri olan Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün bulunduğu bin dönümlük alanın tarımsal sit alanı ilan edilmesi gündeme geldi. Burada korunması gereken Tekirdağ’a has bitkilerin olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ’ın gelişim bölgesinde yer alan bu alanı yapılaşmaya kapatmak istediklerini söyledi.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin 2018 yılının ilk meclis toplantısı Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli imar konuları mecliste görüşülerek karara bağlandı. Bazı imar terimlerinin ise değiştirilmesi görüşüldü.

TARIMSAL SİT ALANI OLACAK

Yavuz Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin iki merkezden biri olan Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün bulunduğu bin dönümlük alanın tarımsal sit alanı ilan edilmesi mecliste görüşüldü. Alanın anıt eser olması ve zeminde yapılaşmaya izin verilmemesi meclis gündemine geldi.

AÇIK MÜZE OLSUN

Alanın Türkiye’de 2 yerden biri olduğunu kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Burada sadece bağı korumak değil. Geçmişte olduğu gibi imara açılmaması için bir önlem alınması gerekiyor. Bağcılıkla da görüştük onların da önerileri var. BU alanın artık dönüşülmeyecek bir yer olması için mecliste bir karar alalım. Bu merkezden ülkemizde 2 tane. Burada bu iki alandan biri olan bir alanı açık müze olarak bırakalım. Burada bağcılık adına geliştirmeler yapılsın. Burası şehirde bir açık alan olsun. Yarın burası satılır imara açılır. Biz bu şehrin değerlerini korumak zorundayız.” dedi. Habertrak/Ferhat Akgün -Özel