DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Belediyeler arası kültür iş birliği

Son Güncelleme :

23 Ekim 2021 - 12:50

Lüleburgaz ve Ahmetbey Belediyeleri arasında Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Kapsamında “Yerel Düzeyde Kültür – Sanat Buluşmaları” protokol imza töreni düzenlendi. Sokollu Külliyesi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Ahmetbey’deki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki sınıfların başkanlarının da katıldığı imza töreninde Başkan Gerenli ve Başkan Altıntaş bilim ve sanatta üretim vurgusu yaptı. Protokol kapsamında Ahmetbey Belediyesi’nin talebi üzerine Lüleburgaz’da 2014’teki Heykel Sempozyumu’nda sergilenen 2 eser 2024 yılına kadar Ahmetbey’de sergilenecek.

Lüleburgaz Belediyesi ile Ahmet Belediyesi Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen “Yerel Düzeyde Kültür – Sanat Buluşmaları”  etkinlikleri doğrultusunda protokol imza töreni düzenledi. 450 yıllık tarihe dayanan Sokollu Külliyesi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş ve Ahmetbey’deki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki sınıfların başkanları katıldı. Kültürel ve sanatsal anlamda iş birliği içeren protokol kapsamında 2014’te Lüleburgaz’da gerçekleştirilen Heykel Sempozyumu’nda sergilenen 2 eser, 2024 yılına kadar Ahmetbey’de sergilenecek.

BİLİM VE SANAT VURGUSU

Protokol öncesinde konuşma yapan Başkan Gerenli ülkelerin ilerlemesinin yolunun eğitim ve sosyal hayatın gelişmesinden geçtiğini söyleyerek, bilim ve sanat vurgusu yaptı. Başkan Gerenli, “Sosyal hayatın gelişmesi için de en önemli şey eğitimle birlikte sanattır. Bilimle sanatın yol göstermediği ülkeler karanlığa mahkumdur. O yüzden bizi ileriye taşıyacak olgular bilim ve sanattır. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarabilmek için her iki alanda en iyi şekilde ilerlememiz gerekiyor. Atamıza borcumuz var, ona verilmiş bir sözümüz var. Bu vatanı bize onlar emanet ettiler. Çok zor şartlarda kurarak bize emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Bu da bilim ve sanatla olacaktır” dedi.

“KÜLTÜREL İŞ BİRLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin bölgesiyle birlikte kültürel iş birliklerini önemseyen bir belediye olduğunu belirterek, “Lüleburgaz Belediyesi olarak bu konuda hep atılım içerisinde olmak, hep ileriye gitmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla beraber çok sevgili belediye başkanımız Mustafa Altıntaş’ın da Ahmetbey’de yaptıklarını büyük bir mutluluk ve heyecanla izliyoruz. İş birliklerini artırmamız gerekiyor. İş birliklerini artırarak ancak herkesi sosyal hayatın, sanatın ve kültürel hayatın içerisine çekebiliriz” diye konuştu. Başkan Gerenli Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin onayıyla Ahmetbey’e 2 eseri 2024 yılına kadar verdiklerini belirterek, protokolde bulunan gençlere, “Sanata sahip çıkın. Her türlü sanatsal çalışmanın içerisinde yer alın” diye konuştu.

Haber Merkezi