DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BELEDİYELER ARASINDA MEYDAN ÇIKMAZI

Son Güncelleme :

10 Şubat 2021 - 11:42

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Paşa Kent Çay Bahçesi yapmak için, Cengiz Topel Meydanı’nın kullanımını büyükşehirden talep etmelerine rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi reddettiğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Cengiz Topel Meydanı’nda planladıkları sürpriz bir projeleri olduğu için kullanımını Süleymanpaşa Belediyesi’ne vermediklerini söyledi.

“İKİ TALEBİMİZ DE RESMİ DİLLE REDDEDİLDİ”

Cengiz Topel ve eski Zübeyde Hanım Parkı’nın olduğu bölgede, çay bahçesi kurmak amacıyla büyükşehirden alan istemelerine rağmen her iki taleplerinin de reddedildiğini söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Cengiz Topel Meydanı’nın kullanımı için büyükşehir belediyemize bunu teklif ettik. Buraya bir ‘Paşa Kent çay bahçesi kuralım’ dedik. Fakat Büyükşehirden ret yazısı geldi. Biz Zübeyde Hanım Parkı’nın olduğu yere de çay bahçesi yapmak için büyükşehirden talepte bulunduk. Yani Cengiz Topel Meydanı için de teklif ettik. Yer benim olmayınca ben kafama göre yapamam. İki talebimiz de resmi dille reddedildi.” diye konuştu.

CENGİZ TOPEL MEYDANI’NA BÜYÜKŞEHİRDEN SÜRPRİZ PROJE

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Cengiz Topel Meydanı’nda yeni bir proje planladıklarını belirterek; “Cengiz Topel Meydanı’nda bizim büyükşehir olarak yapacağımız bir proje var. Halkımıza sürpriz olsun.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DEPO BİNASINI KAFETARYAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, Zübeyde Hanım Parkı’nın olduğu bölgedeki tarihi depoyu restore ederek kafetarya olarak kullanılacağı belirtildi.

Depo binasının restorasyonunun devam ettiğini dile getiren Başkan Albayrak; “Tarihi Depo Binası çalışmaların tamamlanmasının ardından kafetarya olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Proje tamamlandığında binanın çevresinde çocuk oyun grupları, kentsel mobilyalar ile donatılacak.” Şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek