DOLAR 32,2791 % 0.04
EURO 34,8097 % -0.04
GRAM ALTIN 2.409,27 % 0,00
ÇEYREK A. 3.939,16 % 0,00
BITCOIN 63.200,01 -1.025
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Bir damla gözyaşı ve kocaman bir alkış

Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 14:11

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağspor’un unutulmaz ağabeylerinden Fikret Erok’un Tekirdağspor’a malzemeci olarak tavsiye ettiği Mustafa Seçim, 49 yıldır Tekirdağspor’da görev yapıyor.

Tekirdağspor denince akla ilk gelen isimlerden olan Arap Mustafa lakaplı Mustafa Seçim, 1970 yılından bu yana Tekirdağspor’a hizmet ediyor.

30 kulüp başkanı, 25 teknik direktör ve 400’ün üzerinde futbolcu ve yönetici ile birlikte senelerce Tekirdağspor’a hizmet ederek artık sembol bir isim haline gelen Seçim’e Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru ve Namık Kemal Ünüversitesi Rektörü Pr. Dr. Mümin Şahin tarafından şükran ve onur plaketi takdim edildi. Plaketin verildiği sırada duygu dolu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Seçim, Mülahim Kuru’ya teşekkür etti.

Önceleri Fikret Erok’un yanında malzeme taşıma, topları taşıma gibi görevlerde bulunmasının ardından sonrasında ise futbolcuların maçlarda ve antrenmanlardaki sakatlıkları ile ilgilenen görevli masörler ve sağlık personelinden sporcu sağlığı ile ilgili bilgiler alan Seçim, Tekirdağspor’un şampiyonluk yaşadığı 1976-1977 sezonunda tedarik direktör Selahattin Ünlü’nün tavsiyesi ile Tekirdağspor’un kadrolu malzemecisi oldu.

Çamaşır makinesinin bulunmadığı zamanlarda, yıllarca Tekirdağspor’un formalarını özenle yıkayan, ütüleyen ve müsabakalara hazırlayan Seçim, kar kış, yağmur çamur demeden Tekirdağsporlu sporculara hizmet etti.

Birçok müsabaka öncesinde sporcularına montaj yapan zaman zaman müsabakaların hakemlerine de bu konuda yardımcı olan Seçim, ülke genelindeki bütün kulüpler tarafından tanınıyor ve saygı ile anılıyor. Futbol sahalarında her zaman haksız penaltıya karşı çıkan, rakibine tüküren ve küfür eden futbolcuya kızan Seçim, yıllardır söylediği türküler, anlattığı fıkralar ve anılar ile futbolcuların adeta moral ve neşe kaynağı oldu. Tekirdağspor’a büyük hizmetleri olan ve yaşı itibariyle sağlık sorunları yaşayan Mustafa Seçim’e Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru’nun teşekkür ederek şükran ve onur plaketi takdim etmesi Seçim’i son derece mutlu etti. Bu davranış sporseverlerin büyük takdirini kazandı.

Habertrak/Özlem İnan