DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.113,88 8.421
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Bir Fikrim Var Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı

Son Güncelleme :

22 Mayıs 2018 - 13:22

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen ‘’Bir Fikrim Var’’ proje yarışmasının finali Çorlu’da yapıldı ve ilk beşe giren isimler ödüllerini aldı.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan yarışmanın finaline Tekirdağ Valisi, Mehmet Ceylan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Yarışmanın hemen başında organizasyonun destekçisi ve koordinasyonundan sorumlu kurum olan Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin kısa bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında şunları söyledi:” Baş döndürücü hızla yaşanan değişim ve dönüşüm girdabının içerisinde, ülkemizin de gelişip kalkınması için sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimli kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi ekonomik başarının da temelini oluşturmaktadır. Mesleki ve teknik eğitim bu anlamda çok önemlidir. “Bir Fikrim Var” proje yarışması, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde mesleki ve teknik okullarında eğitim gören öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmelerini sağlamak ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla yapıldı. Burada oluşacak proje fikirleri, ayakları yere basan prototiplere dönüşecek. Eğitim camiası ile sanayicileri buluşturduğumuz her platformda temel hedefimiz piyasanın ihtiyaçlarını gerçekten doğru analiz edebilen, uygulanabilir proje çıktıları olmasıdır. Bunun eksikliğini üniversite- sanayi, meslek lisesi-sanayi ilişkilerine sahne olan tüm platformlarda görüyoruz. Burada öğretmen ve öğrencilerimize düşen en büyük sorumluluk ihtiyaçları iyi analiz etmek ve doğru çözümler üretmektir. Yarışmada dereceye giren ve giremeyen, tüm proje sahibi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyor ve çabalarımızın amacına hizmet etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Açılışın son konuşmasını Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Ceylan konuşmasında şunlara değindi:” İlimiz gerçekten büyüyen, gelişen ve üreten bir şehir konumunda. Bunların bir araya gelmesi ile biz daha fazla üretip kazanmayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi de meslek liselerinde başlayıp, meslek yüksekokullarında tamamlamalıyız. Bu tür çalışmalarla hem gençlerimiz kendini ispat ediyor, hem de bizler için yetişmiş vasıflı eleman farkındalığını bir kez daha vurgulayan değerli bir çalışma. Ben öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlk çalışmaya bütün okullarımızın katkı sağlaması da büyük mutluluk verdi. Tekirdağ için elimizdeki gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, aldıkları eğitimi daha kaliteli olması için bizler de gerek Valilik gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapacağız. Bu yeni fikirler, yeni buluşlar yapılması için daha fazla gayret sarf etmemiz gerekiyor ve bunu da birlikte başaracağımıza inanıyorum.”

DERECEYE GİRENLER PROJELERİNİ SUNDU

Finale kalan okul öğrencilerinin yaptığı sunumların ardından değerlendirme kurulu, dereceye girenleri belirledi. Yapılan değerlendirmede “Sessiz Okul Zili” projesi ile Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beşinci, “Öğrenci Takip Otomasyonu” projesi ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü, “Kurakçıl Peyzaj” projesi ile Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, “Günebakan Güneş Paneli” projesi ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve “Konuşan İlk Yardım” projesi Tekirdağ Kadriye Nazif Gölge Anadolu Sağlık Meslek Lisesi birinci oldu. Yarışmada ilk üçe giren okul öğrencilerine akıllı telefon, başarı belgesi ve projenin geliştirmesi amacıyla para ödülü verildi. Habertrak/Ferhat Akgün