DOLAR 32,3194 % -0.14
EURO 34,7597 % -0.12
GRAM ALTIN 2.389,14 % -0,32
ÇEYREK A. 3.906,24 % -0,32
BITCOIN 59.106,00 0.963
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Bir mahallenin daha ismi değişiyor

Son Güncelleme :

11 Aralık 2019 - 13:24

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Hürriyet Mahallesi’nin arka kısımlarını da içerisine alan Gündoğdu- Turgut Mahallesi’nin ismi değiştirilecek.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Hürriyet Mahallesi’nin arka kısımlarını da içine alan geniş bir bölgeyi kapsayan Gündoğdu- Turgut Mahallesi’nin ismi, mahalle sakinlerinin muhtarlığa ulaşma konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi adına değiştirilecek.

Söz konusu mahallenin vatandaşlar tarafından Gündoğdu- Turgut Mahallesi olarak değil de Çiftlikönü olarak adlandırılması, Çiftlikönü Mevkii’nin mahallenin isminden daha öne çıkması sebebiyle, Gündoğdu- Turgut Mahallesi isimce de özüne döndürülerek Çiftlikönü Mahallesi olarak değiştirilecek.

Hürriyet Mahallesi arkalarının ise Gündoğdu Mahallesi olması konusunda ve ilçe merkezindeki diğer mahalle sınırları ile ilgili çalışma yapmak üzere komisyon kurulması hususunda Cüneyt Yüksel’e yetki verildi.

Cüneyt Yüksel, mecliste yaptığı konuşmada: “Yıllardır bu mahalleye herkes ‘Çiftlikönü Mahallesi’ diyordu.  Halen de böyle deniliyor. Biz de düşündük. Bu mahalleye gerçek ismini verme kararı aldık. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Konuya tüm meclis hemfikir. Yakın bir sürede bu ismi verip gerçek ismine kavuşturmak istiyoruz.” Değerlendirmesini yaptı.

Habertrak/Özlem İnan