DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.131,01 0.734
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Bir olalım, diri olalım”

Son Güncelleme :

09 Mart 2018 - 11:43

“hepimize modern kölelik dayatılıyor””

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tekirdağ’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kötü hava şartlarına ve şiddetli sağanak yağmura rağmen birçok kadın platformu Valilik binası önünde bir araya geldi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Valilik binası önünde toplanan kadınların yoğun hava şartlarına rağmen törene katılımı yüksekti. Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından basın açıklamasında bulunan Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Nural Ülker  “Bu ülke bizim. Millet olarak içte ve dışta huzur ve barış içinde yaşamayı arzulamak en haklı isteğimizdir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde bizleri çileden çıkaran her türlü olumsuzluklara, bu ülkenin kadınları ve anneleri olarak itirazımız var. Bu insanlık dışı ve insanlık ayıbı olan suçların kararlılıkla alınacak önlemlerle son bulmasını, suçluların ağır cezalarla cezalandırılmasını ve şiddetsiz de yaşanabilecek bir dünya iradesinin acele ve acil olarak uygulanmasını istiyoruz. Kanadı düşük bir toplum olarak yaşamak istemiyoruz. Bizler güç günler için varız. Arkadaşlar Milli varlığımıza kastedilmesine ve ağır tahribatlara asla tahammülümüz yoktur artık. Bugün ülkemiz hassas günlerini yaşarken, Zeytin Dalı Hareketı’nda Muzaffer ordumuzun şanlı Mehmetçiklerimizin desteğimiz ve dualarımızla arkasındayız. Vatanı uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi hep birlikte rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar ve gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler ülkemizi cumhuriyetimizi, Atatürkümüzü çok seviyoruz. Bizi millet yapan; dil, din, ırk demeden birlikte yaşamamızı sağlayan bu değerlerdir. Değerlerimiz vazgeçilmezdir. ‘Ne mutlu türküm diyene’ sözü hepimizi bir noktada buluşturan ortak paydamızdır. Cumhuriyetimiz Atatürkümüz, bayrağımız varlığımızın en büyük göstergesidir. En çetin günümüzde değerlerimize olan inancımız bize muhtaç olan kudreti verecektir. Bunun için Türk kadınları olarak bir olalım, diri olalım. Uğruna ölecek kadar sevdiğimiz vatanımız için her türlü tehlike karşısında göreve ve fedakârlığa hazır mısınız? Zor günlerde söz konusu vatansa, milletin birlik ve beraberliği ancak ve ancak bütün tehditlerin ortadan kaldırılacağı inancındadır. Hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“ÇIKARILAN KHK’LAR İLE İŞİMİZ VE EMEĞİMİZ GASP EDİLİYOR”

Süleymanpaşa Kadın Platformu adına Filiz Çetin konuşma yaptı. Çetin konuşmasına 8 Mart’ın ülke genelinde resmi tatil ilan edilmesi için sürdürdükleri çabayı anlatarak başladı. Tüm kadınların 8 Martlarda bu meydanları doldurmasını beklediğini belirten Çetin “Dünyanın dört bir yanındaki kadınlarla buluşarak daha adil, eşit ve özgür bir dünya için sözümüzü örgütlüyor, mücadelemizi yükseltiyoruz. Erkek egemen kapitalizme karşı yürüttüğümüz mücadelenin kazanımı olan 8 Mart’ta yine alanlardayız. Dünyanın dört bir yanından bu yıl kadınların eşitsizliğe, şiddete ve sömürüye karşı artık yeter isyanıyla büyüyor. Küresel bir kadın boykotuna dönüşüyor. Küreselleşme, kapitalizm ve özelleştirme politikaları dünya ekonomisini belirlerken, kadıları daha ucuz, emek gücü olarak görmeye devam ediyor. Ev işleri, hasta, engelli, yaşlı bakımı biz kadınların görünmeyen emeğini daha da arttırıyor. Kiralık işçilik uygulamasıyla hepimize modern kölelik dayatılıyor. Düşük ücretli, kısmi süreli, esnek, yarı zamanlı, uzaktan, evden, kayıtsız, sigortasız, güvencesiz çalıştırılıyoruz. Çıkarılan KHK’lar ile işimiz ve emeğimiz gasp ediliyor. Artan işsizlik ve yoksulluk eril iktidarların, kadın emeğini ve bedenini daha fazla denetlemek için kullandığı bir araç haline getiriliyor. Bir yanda güvencesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin diğer yanda tekçiliğin meşhur kıldığı şiddete her gün daha fazla maruz kalıyoruz. OHAL bahanesiyle en temel haklarımızı kullanamaz hale gelirken çocuk istismarcılarını kurtarmak için rıza yaşını 12’ye düşüren yasalar yapılıyor. Kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve katliamlar korkunç boyutlara ulaştığı bir süreçte diyanet tarafından kadınları ve kız çocuklarını hedef alan fetvalar yayımlanıyor.” Dedi. Habertrak/Özlem İnan