DOLAR 32,4573 % 0.23
EURO 34,6777 % 0.2
GRAM ALTIN 2.390,25 % 0,42
ÇEYREK A. 3.908,05 % 0,42
BITCOIN 57.479,03 -6.912
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

 “Bir olalım Tekirdağ!”

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2020 - 11:45

Bölgesel Amatör Ligde, sadece lig birincilerinin 3. Lige çıkmasının kararlaştırılması ile liderin 2 puan gerisinde olmasına rağmen Tekirdağspor ligden çıkamadı.

Bal Liginde oynanması gereken 4 maç varken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla, şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olan Tekirdağspor’un hakkını yendi. TFF’nin aldığı kararda; “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e 11 grubun lideri terfi edecek.

Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru,  gerekli itirazları Tahkim Kuruluna giderek yapacaklarını duyurdu.

Siyasilerden ve spor kamuoyundan da Tekirdağspor’a destek geldi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, takıma destek vererek TFF’nin kararını eleştirdiler. Ayrıca Ergene Velimeşe Spor Kulübü Başkanı Adem Memiş de Tekirdağspor’a destek verdi.

“ALINAN KARARI KINIYORUM”

TFF’nin kararını eleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Türkiye Futbol Federasyonu ‘nun Bal Ligi’nin mevcut haliyle tescillenmesi hakkındaki kararını kınıyorum. Tekirdağsporumuzun hakkını yedirmemek için Tahkim Kurulu nezdinde gerekli takibin yapılacağını Tekirdağ ‘lı hemşehrilerime saygıyla duyuruyorum. “dedi.

AVUKATLAR DİLEKÇELERİ HAZIRLADI

TFF’nin aldığı karardan dolayı 3. Lige çıkamayarak mağduriyet yaşayan Tekirdağspor tahkim kuruluna itirazda bulunacak. Tekirdağspor kulübü başkanı Mülahim Kuru, TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı ASayın Ali Düşmez’in konuyla ilgili olumlu düşünceleriyle sorunun çözüleceğini umduklarını söyledi.

Kulüp Baaşkanı Kuru, yaptığı açıklamada, “08.07.2020 tarihli TFF Yönetim Kurulunun , 2.Lg , 3.Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin tescil formatı ile ilgili almış olduğu karar doğrultusunda kulübümüzün uğradığı haksızlığı gidermek adına kulüp avukatlarımız ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında Tahkim Kurulu’na itiraz etmek üzere gerekli dilekçeler hazırlanmış olup , 13.07.2020 tarihinde Yasal süreçte Tahkim Kurulu’na iletilerek tüm işlemler başlatılacaktır.
Tüm Tekirdağspor Sevdalılarına , camiamıza ve hemşehrilerimize saygıyla duyurulur . ‘dedi.

TFF’nin 2019- 2020 Sezonu Amatör Liglerde uygulanacak esaslar kitapçığındaki fikstüre ara verilme kurallarına da uyulmadı. Fikstüre ara verilme kuralında; “Fikstüre ara verilmesi durumunda ilan edilen ara verme döneminden sonra fikstüre kaldığı yerden devam edilir. “ifadesi yer alıyor.

“HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİ”
Tekirdağspor’a destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “2019-2020 futbol sezonunun sonunda 2. ve 3. liglerde playoff müsabakalarının oynanmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Bölgesel Amatör Lig’te grup 1’incilerini doğrudan 3. lige çıkartma kararı alması, grup lideriyle arasında yalnızca 2 puan fark olan Tekirdağspor’umuzun mağduriyetine neden olmuştur. Tekirdağspor’umuzu haklı mücadelesinde destekliyor ve TFF’yi bu haksız ve hukuksuz uygulamaya son vererek sebep oldukları mağduriyeti gidermeye davet ediyoruz. “diye konuştu.

“HAKKANİYETTEN UZAK BİR KARAR”

Tekirdağspor’un uğradığı haksızlığa karşı kamuoyunu birlik olmaya çağıran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Ligde oynanması gereken 4 maç varken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla, şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olan Tekirdağspor’umuzun hakkını yenmiştir! TFF’nin aldığı kararda; “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e 11 grubun lideri terfi edecektir” denmiştir. Halbuki Tekirdağspor’umuz, grubunda liderle arasındaki 2 puan farkla 3. sıradadır ve şampiyonluğun en kuvvetli adayıdır. Sonuç olarak: Tekirdağ Spor Kulübü Başkanımız Sn. Mülahim Kuru ile yaptığımız görüşme neticesinde, TFF’nin adaletten yoksun bir şekilde aldığı bu karara, Tahkim Kuruluna götürerek itiraz edeceğiz. İnanıyorum ki, hak yerini bulacak ve Tahkim Kurulu, alınan kararı “hakkaniyetten uzak olduğu” gerekçesiyle iptal edecektir. “ifadelerini kullandı.

ERGENE VELİMEŞESPOR’DAN TEKİRDAĞSPOR’A DESTEK

Ergene Velimeşe Spor Kulübü Başkanı Adem Memiş, Bölgesel Amatör Ligde sezona Şampiyonluk hedefi ile başlayan Tekirdağ’ın takımı Tekirdağspor’un TFF’nin ligleri tescil etmesinin ardından iki puan farkla şampiyon olamaması hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş; “Sezon başından beri şampiyonluk yarışının içinde bulunan ancak TFF’nin aldığı kararla şampiyonluk şansı elinden alınan Tekirdağspor’un haklı mücadelesini destekliyoruz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Şampiyonluk mücadelesi veren tüm takımları etkileyen bu haksız uygulamadan bir an evvel vazgeçeceğini ve TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligdeki gibi BAL ve Yerel amatör liglerde de play-off maçları oynatacağını umuyorum.” şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek