DOLAR 32,3665 % -0.37
EURO 34,7560 % -0.2
GRAM ALTIN 2.395,65 % -1,12
ÇEYREK A. 3.916,89 % -1,12
BITCOIN 59.041,11 3.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Birikmiş tüm sıkıntıları çözmeye geliyoruz”

Son Güncelleme :

28 Haziran 2021 - 12:38

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde 23 yıl görev yapan Ayşe Kalaycı, 5 Temmuz’da yapılacak olan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

5 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Ayşe Kalaycı, var olan yönetimin sorunları çözmekte yetersiz kaldığını ve artık değişimin şart olduğunu kaydederek, “Ben bu kooperatife 23 yılımı verdim. Yani kooperatifin görev ve yetkilerini, esnafımıza vereceği katkıları kısacası duayenlerin içinde yetişmiş biri olarak bu işin mevzuatını en iyi bilenlerdenim yıllarca birikmiş olan tecrübemle tüm sıkıntıları ve özellikle kayırmacılığı çözeceğim.” şeklinde konuştu.

 BİRİKMİŞ TECRÜBELERİMLE TÜM SIKINTILARI ÇÖZECEĞİM”

Kooperatifin görev ve yetkilerinden, mevzuat bilgilerine kadar duayenlerin içinde yetişmiş biri olduğuna dikkat çeken Kalaycı, “Ben bu kooperatife 23 yılımı verdim. Yani kooperatifin görev ve yetkilerini, esnafımıza vereceği katkıları kısacası duayenlerin içinde yetişmiş biri olarak bu işin mevzuatını en iyi bilenlerdenim. Bununla birlikte, Tekirdağ esnafının ihtiyacını, sıkıntısını, derdini de yine en iyi bilenlerdenim ve bu derdin dermanı da benim.Bunu  açık ve net söylüyorum. Seçilip bu görevi aldığım gün itibarı ile yıllarca birikmiş olan tecrübemle tüm sıkıntıları çözeceğim.”ifadelerini kullandı.

“VAR OLAN YÖNETİM SORUNLARI ÇÖZEMİYOR”

Var olan yönetimin sorunları çözemeyen, hatta çözmeyen bir tutum içinde hareket ettiğinin altını çizen Kalaycı, “Artık var olan yönetimin başarısızlığı herkes tarafından bilinmektedir. Burada onların eksik ve hatalarını bir bir sizlere anlatmak ne bana ne de benimle birlikte yol yürüyen kıymetli ekibime yakışır. Esnaf kardeşlerimizin özellikle bu pandemi döneminde ne tür zorluklar yaşadığını ve ne yazık ki bu zorlukları var olan yönetimin çözemediğini biliyoruz. Çevre il ve ilçelerdeki kooperatiflerin nasıl çözdüklerine bakıp aynısını uygulasalar, belki ortada sorun olarak konuşacağımız bu kadar konu olmayacaktı. Fakat çözemeyen veya çözmeyen bu yönetim anlayışının artık değişmesi kaçınılmaz oldu.” Değerlendirmesini yaptı.

“TÜM HAZIRLIĞIMIZI BU SEÇİMİ KAZANMA ÜZERİNE YAPTIK”

Diğer adaylar ile tek bir listede birleştikleri iddialarının ise asılsız olduğuna işaret eden Kalaycı, “Bildiğiniz gibi şuan için adaylığını açıklayan ben dahil 3 isim var. Tekirdağ’da bir şekilde bazı isimlerin birleşerek tek liste girileceği konuşuluyor ve bu isimlerin arasında benim de ismin geçiyor. Buradan sizlere açıklamak isterim ki benim böyle bir düşüncem yok. Biz, tüm hazırlığımızı bu seçimi kazanma üzerine yaptık ve seçim sonrası kısa ve uzun vade de tüm plan ve programımız hazırdır.”ifadelerini kullandı.

“KRİZ NASIL YÖNETİLİR İYİ BİLİYORUZ”

Göreve gelir gelmez ilk icraatlarından birinin de kredi bekleyen esnafın derdine çözüm bulmak olacağını vurgulayan Kalaycı, “Kıymetli misafirler ne yazık ki şuan bir enkaz var ve biz, seçilip geldiğimizde bir enkaz devralacağımızın bilinci içerisindeyiz. 6.000 -7.000 esnaf arkadaşımın kredi almak istediğini fakat kooperatifin yetersizliğinden dolayı uzun bir süredir çaresizce beklediğini biliyorum. Özellikle bu zor günlerde bir de kredi desteğini alamayan çok değerli esnaflarımız var ve ne yazık ki bu sürede ayakta duramayıp kepenk kapatan arkadaşlarımız var. Uzun bir süredir bu kredi için sabreden bekleyen esnaf kardeşlerime sözüm olsun; 5 Temmuz sonrası seçilir seçilmez yapacağım ilk iş, kredi almak için müracaat etmiş ve edecek olan bu 6-7 bin civarında tüm esnaf arkadaşımın sorunlarını en ivedi şekilde çözmek olacaktır.Biz kriz nasıl yönetilir,çok iyi biliyoruz..” diye konuştu.

“AYŞE KALAYCI, DERMAN OLMAYA GELDİ”

Kalaycı, kişisel ihtiyaçlardan önce esnafın sorunlarını çözen bir yapıyı benimseyeceklerini de dile getirerek sözlerini şöyle noktaladı: “Başkaları gibi kişisel ihtiyaçlarını önde tutarak esnafından uzaklaşan, onların derdine derman olmayan bir yapıda, olmayacağımızı bir kez daha sizlerin önünde söz veriyorum. Ayşe Kalaycı, derman olmaya geldi. Birikmiş tüm sıkıntıları çözmeye, esnafının yanında olmaya geldi. Bu vesile ile kıymetli esnaf kardeşlerime selamlarımı ve saygılarımı ileterek, desteklerini beklediğimi de belirtmek isterim.” Habertrak/Serhat Yeşilipek