DOLAR 32,4103 % 0.05
EURO 34,6198 % -0.07
GRAM ALTIN 2.382,65 % 0,10
ÇEYREK A. 3.895,64 % 0,10
BITCOIN 59.826,00 -6.264
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak”

Son Güncelleme :

16 Temmuz 2020 - 11:25

Tekirdağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilk olarak Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşen, Doç. Dr. Sezai Öztaş’ın “15 Temmuz Destanı” konulu konferansı ile başladı. Konferansta Hain darbe girişiminin yaşandığı gece canını ortaya koyan milletlimin kahramanlığı anlatıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması, dua edilmesi ile birlikte başlayan program da ilk olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin açılış konuşmasını gerçekleştirerek şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZA KAST ETMEK İSTEYENLERE KARŞI ŞEREFLİ BİR MÜCADELE”

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Yüce meclisimiz nasıl gazi ise, Türkiye Cumhuriyeti2nin kahraman vatandaşlarının tamamı da gazidir. Ben bu şekilde görüyorum. Tankın topun silahın merminin önüne göğsünü siper ederek devletini, milletini, kendi özgür iradesini, istiklalini koruduğu onun için mücadele ettiğinden dolayı bütün milleti gazi olarak görüyorum. Onun için hepinizi aynı zamanda tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanarak gazi olanlara acil şifalar diliyorum. Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz; Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, Meğer ki harbe giden son nefer şehid olsun. Türk tarihi, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının son damlasına kadar koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. 15 Temmuz 2016 gecesi de bu destanlardan bir tanesi yaşanmıştır. Milletimiz, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsünü bertaraf ederek,  yurdunu alçaklara uğratmamış, göğsünü siper ederek bu hayasızca akını durdurmuştur. Tüm dünya şunu bilmelidir ki; büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti; hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir. 15 Temmuz gecesi, darbe teşebbüsünü bertaraf etmemizin önemli sebeplerinden biri, milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemizdir. Bugün de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde milli birlik ve beraberlik ruhuyla bu pandeminin inşallah tamamen üstesinden geleceğiz. Yeter ki tedbirli olmaya, kontrollü sosyal hayata; maske kullanmaya, sosyal mesafeye, el hijyenine riayet etmeye devam edelim. Bu vesileyle, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması duasıyla, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Tekirdağ’lılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “diye konuştu.

Konferans sonrası Namık Kemal Üniversitesi fuaye salonunda, 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirildi.

Sergi sonrası il protokolü, şehir mezarlığındaki 15 Temmuz’da boğaz köprüsünde şehit olan Tekirdağlı şehit Münir Alkan ve Tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktılar. Ayrıca eş zamanlı olarak camilerde mevlidi şerif okutuldu. Programlara; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl jandarma alay komutanı Kıdemli Albay Osman Çelik, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, NKÜ Rektörü Prof Dr. Mümin Şahin, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün ve protokol üyeleri ile şehitlerimizin yakınları, askeri ve emniyet personeli katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek