DOLAR 32,5097 % 0.36
EURO 34,7517 % 0.39
GRAM ALTIN 2.403,56 % 0,98
ÇEYREK A. 3.929,81 % 0,98
BITCOIN 57.233,89 -4.786
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı başladı

Son Güncelleme :

02 Temmuz 2018 - 16:50

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı” başladı.

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çalıştaya 7 farklı ülkeden 28 sanatçının katıldığını belirtti.

Çalıştaya katılan sanatçılardan altısının yabancı olduğunu aktaran Eşkinat, “Plastik sanatlar çalıştayı, bizim ilk göz ağrımız. Bu sene 6’sı yabancı ve 22’si Türk olmak üzere 28 sanatçı katılıyor. Süleymanpaşa Belediyesi bir kültür ve sanat belediyesi. Aynı zamanda sosyal hizmetlerini geliştiren, insana dokunan bir belediye. Başlattığımız etkinliklerin ilk defa beşincisini gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunun ardından dördüncü taş heykel sempozyumumuz gelecek. Klasik müzikte, piyanoda ve diğer etkinliklerde de Bisanthe artık bir marka haline geldi. Ama bu markanın amiral gemisi, plastik sanatlar çalıştayıdır.” ifadelerini kullandı.

Sanatçıların çocuklarla birlikte çalışacaklarını aktaran Eşkinat, şunları kaydetti:

“Aynı zamanda geçen sene başlattığımız bir uygulamayı bu yıl da sürdürüyoruz. Sanatçılarımız çocuklarımızla çalışacak. 20’den fazla çocuğumuz bu yıl da tuvalleri ve önlükleri ile Süleymanpaşa için resim yapacak. O çocuklar, gelecekte bu kentin ressamları, aydınlık yüzleri olacak. Onların resimleri de buradaki eserler gibi kitapçık haline getirilecek. Bu çalışmalarımız devam ederek önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. Uluslararası boyutu daha kapsamlı hale gelecek. İnanıyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye’nin göz bebeği bir şehrin hemşehrileri olarak burada mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz.”

Çalıştay, 7 Temmuz’da sona erecek.

TEKİRDAĞ (AA)