DOLAR 32,2624 % 0.06
EURO 34,7750 % -0.01
GRAM ALTIN 2.401,19 % -0,34
ÇEYREK A. 3.925,94 % -0,34
BITCOIN 63.682,83 0.306
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Bölgenin dinamikleri açığa çıkıyor

Son Güncelleme :

18 Ocak 2021 - 10:37

Bilim, eğitim, sağlık, kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra bölgenin ekonomik ve ticari kalkınmasına öncülük eden Trakya Üniversitesi, il geneline yaydığı faaliyet alanını karşılıklı ziyaretlerle genişletiyor. Bölgesel kalkınma konusunda kurumlarla var olan iş birliğini daha geniş alana yayan Trakya Üniversitesi; Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile tarım, sanayi, turizm ve kentsel yaşam başlıklarından oluşan protokoller imzalayarak bölgeye olan katkısını sürdürüyor.

Edirne geneline yaydığı hizmet ağını Trakya ve Balkanlar odaklı ilerleten Trakya Üniversitesi ilçelerle olan temasını sürdürerek bölgesel gelişmeye sunduğu katkılara bir yenisini daha ekledi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu öncülüğündeki heyet önceki gün Keşan’a giderek Keşan ve İpsala’nın oda ve borsa yöneticileriyle bir araya geldi. Bölgeyi yakından ilgilendiren konuların esas alındığı görüşmelerde ayrıca küresel ısınma, iklim, su ve gıda krizi gibi global sorunlar hakkında da ortak hareket etme kararı alındı.

Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra Keşan Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz tarafından karşılanan heyet, borsa birimlerini gezdikten sonra bölgeye can suyu katacak maddelerin yer aldığı protokollerin imza törenini gerçekleştirdi. İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı’nın da yer aldığı törende Trakya Üniversitesi’nin; Keşan, İpsala ve Enez’i kapsayan ve bölge üretimine katkı sağlaması hedeflenen kooperatifin kurulmasına ve geliştirilmesine öncülük etmesi konusu da görüşüldü.

BÖLGE TARIM, SANAYİ, TURİZM VE TİCARETTE BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak bölgenin dinamiklerini harekete geçirerek var olan potansiyelden maksimum verim almayı hedeflediklerini belirterek, “Bölgemiz özellikle tarım, sanayi, turizm ve ticaret anlamında önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için üniversite ve sanayi iş birliği çok önemli. Bugün de burada bölge için canını dişine takarak çalışan ve güzel işlere imza atan değerli kurum yöneticilerimizle bölgesel kalkınmayı nasıl maksimum seviyeye çıkarırız diye bir araya geldik. İnanıyorum ki bu birliktelik güzel bir örnek teşkil edecek ve bölgemize her anlamda enerji katacak.” dedi. Haber Merkezi