DOLAR 32,2791 % 0.04
EURO 34,8097 % -0.04
GRAM ALTIN 2.409,27 % 0,00
ÇEYREK A. 3.939,16 % 0,00
BITCOIN 63.200,01 -1.025
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

Boş kalınca belediye yerleşti

Son Güncelleme :

12 Aralık 2017 - 11:05

Süleymanpaşa Belediyesi’nin tarihi bedesten kenarına yaptığı dükkanlar kiraların yüksek olması ve sadece yöresel ürün satma şartı getirilmesi nedeniyle boş kaldı. Belediye ise boş kalan dükkanları, amacı dışında tahsilat bürosu yaptı.

SADECE YÖRESEL ÜRÜNLER SATILACAK

Süleymanpaşa Belediyesi daha önce otopark olan alanı, bedesten düzenlemesi kapsamında yıkarak ticaret meydanına dönüştürdü. Yine bu alana 7 adet dükkan yaparak ihaleyle kiraya verildi.  İhalede tek şart ise dükkanı kiralayanların Tekirdağ’a has yöresel ürünler satması oldu.

BİR DÜKKAN KİRALANDI

Kiraların 2 bin 500 TL’ye kadar çıkması nedeniyle 7 dükkandan sadece birisine talip çıktı. Bir kahvaltı ürünleri satan firma tarafından dükkan tutuldu. Diğer dükkanlar ise talep olmaması nedeniyle boş kaldı. Meydan ise belediyelerin ve STK’ların etkinlik yapabileceği bir alan oldu.

KENDİ KURALINI KENDİ ÇİĞNEDİ

Daha önceki açıklamalarında dükkanların sadece yöresel ürün satma karşılığında kiralaya verileceğini açıklayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu açıklaması ile ters düşen bir icraata imza attı. Boş kalan dükkanlardan birisi Süleymanpaşa Belediyesi bisiklet biniş kartı dolum ofisi, diğer dükkan ise su tahsilat ofisi yapıldı. Bir dükkan ise halk eğitim merkezine ücretsiz olarak verildi. Diğer iki dükkan ise bir yıldır boş duruyor.

ESNAF KİRADAN ŞİKAYETÇİ

Kiraların yüksek olduğunu belirten çevre esnafı, “Kiralar çok yüksek. Birde yöresel ürün satma zorunluluğu getirmişler. Bu şekilde kiracı bulunmaz. Böyle bir saçmalık da olmaz zaten. Sen kiraya verirsin tutan ister giyim, ister şarküteri yapar. Belediye kiracı bulamayınca kendi kart dolum ofisi yaptı. O zaman kendi de yöresel ürün satsın” diye konuştu. Habertrak/Ferhat Akgün-Özel