DOLAR 32,3643 % -0.37
EURO 34,8187 % -0.04
GRAM ALTIN 2.400,35 % -0,92
ÇEYREK A. 3.924,57 % -0,92
BITCOIN 59.265,83 1.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Böyle toplantı olmaz!”

Son Güncelleme :

04 Şubat 2020 - 12:55

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ilde yapılan sınavların değerlendirildiği toplantı ile ilgili eleştirdi.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Eren, “Tekirdağ valisi ilimizde yapılan sınavların değerlendirildiği bir toplantı yapmış. Yerel basından öğreniyoruz. Basına verilen bilgi kısıtlı. Toplantılardaki verilere ulaşamıyoruz. Sorunlar gerçekten dile getirildi mi bilmiyoruz. Özde bizi, genelde sendikaları ciddiye almayan bu anlayış başarısız olmaya mahkumdur!” dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden eğitim öğretimden, ölçme ve değerlendirme sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ile il genelindeki resmi/özel tüm ortaokul ve lise müdürlerinin katılımlarıyla Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

“SORUNLAR GERÇEKTEN DİLE GETİRİLDİ Mİ BİLMİYORUZ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın sendikaları ciddiye almadığını söyleyen Eren; “Tekirdağ valisi ilimizde yapılan sınavların değerlendirildiği bir toplantı yapmış. Yerel basından öğreniyoruz. Basına verilen bilgi kısıtlı. Toplantılardaki verilere ulaşamıyoruz. Sorunlar gerçekten dile getirildi mi bilmiyoruz. Sayın vali ilimize geldiği zaman Tekirdağ 66. bulmuş, bir dizi önlemler aldığı dedikodusu dolaşmıştı. Hatta özel danışmanlar görevlendirildiği söylenmişti. Gerçek mi bilmiyoruz çünkü sendikalar veya halk dediğiniz yığınlar, “olanı kabul eden” örgütler olarak görülmektedir sayın vali tarafından.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI YARIŞ ATI GİBİ YETİŞTİREN BİR MANTIK”

Eren açıklamasına bir okulun sınav takvimini paylaşarak çocukların yarış atı gibi yetiştirildiğini ifade etti ve; “Aşağıda gördüğünüz görsel bir orta okulun sınav takviminden sadece bir kesit. Bu mantık çocukları yarış atı gibi yetiştiren bir mantıktır. Eskiden de böyleydi ama hiç değilse konular işlenir, işlenen konular üzerinden değerlendirme yapılırdı. Şimdi bu sistemde konunun ucu sonu belli değil, bu kadar yoğun bir sınav sistemi ve işe yaramaz seçmeli dersler yüzünden gerçek konuları işleyecek zaman kalmıyor öğretmene. Bir de sayın valinin yaptığı toplantıya katılanlar sıralanmış. Okul müdürlerinden milli eğitim müdürüne kadar. Çok kalabalık olması çok sesliliği getirmez. Hepsi de aynı bakış acısının adamları. Farklı düşünce yok. İstenmiyor da. Tek tük farklı düşünen olsa da biliyorum ki gıkı bile çıkmaz, çıkamaz. Çünkü bu toplantılar çok demokratiktir! Böyle toplantı olmaz! Eğitimin tüm bileşenleriyle yapılması gereken toplantılar tetem bana, ben teteme yöntemiyle olmamalı. Olur diyen bilimin gerçekleriyle tokat yemişe döner. Özde bizi genelde sendikaları ciddiye almayan bu anlayış başarısız olmaya mahkumdur! “diyerek sözlerini tamamladı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek