DOLAR 32,3558 % -0.4
EURO 34,8150 % -0.06
GRAM ALTIN 2.396,15 % -1,10
ÇEYREK A. 3.917,71 % -1,10
BITCOIN 59.133,30 3.149
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

BU CEZA TEKİRDAĞ’A YAKIŞMADI

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 11:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 100. yıl kutlamaları çerçevesinde bayrak asmayan okulları kendi sosyal medya hesabından paylaşan Eğitim İş Süleymanpaşa İlçe Başkanı Öğretmen Barış Özer’e verilen uyarı cezası il disiplin kurulunda oy çokluğu ile onandı.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, yapılan itirazlarının kabul görmediğini altını çizerek, “Tüm hukuki yolları tüketeceğimiz bilinmelidir. Hep birlikte göreceğiz. Bayrak asmamak mı suçtur? Bayrak asmayanları dile getirmek mi suçtur?” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZ TEPKİMİZİ BU YAZIYA GÖRE VERDİK”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Eğitim İş Süleymanpaşa İlçe Başkanı Barış Özer’in bayrak asmayan okul müdürlerini deşifre ettiğini belirterek, “İl disiplin kurulunca ceza oy çokluğu ile onandı. Bu ceza neden onandı? İtirazımız neden kabul edilmedi? Tarihe not düşme açısından bunu belirteyim. TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop, bu yıl 23 Nisan’da 100. yıl kutlamaları çerçevesinde bir dizi kutlama programı yayınladı. Bakanlığın ilgili dairesi de bu kapsamda okullardaki kutlama programında bayrak ve Atatürk posterlerinin Nisan 21 ‘inden itibaren asılmasını yazı ile emretti. İşte il disiplin kurulunun yok saydığı, değer vermediği bu yazıdır. Biz tepkimizi bu yazıya göre verdik. Değersiz ve geçersiz sayılan bu yazı disiplin kurulunca yok hükmündedir. Kendileri, bayrak kanunu ve bayrak yönetmeliğine göre hareket etmiştir. Oysa 100. Yıl kutlamaları özel bir gündür ve özel talepler istenmiştir.” İfadelerini kaydetti.

“SUÇ DUYURUSUNA İL MİLLİ EĞİTİM DUYARSIZ DAVRANMIŞTIR”

Okulların ancak Valilik uyarısından sonra bayrak astıklarının da altını çizen Eren, sözlerini şöyle noktaladı: “Unutulmaması gereken bir başka konu bu müdürler Valilik uyarısından sonra bayrakları asmalarıdır. Müdürler suç işlemiştir. Suç duyurusuna il milli eğitim duyarsız davranmıştır. Soruşturma açmamıştır. Şimdi savcılık zamanı. Tüm hukuki yolları tüketeceğimiz bilinmelidir. Hep birlikte göreceğiz. Bayrak asmamak mı suçtur? Bayrak asmayanları dile getirmek mi suçtur?  Sonuç olarak bizi geçtim. TBMM başkanı Sayın Mustafa Şentop’un yazısının ya da emrinin bile yok sayılması söz konusudur. Bu durum da siyasî iktidarın bize bakış açısının ipuçlarını vermektedir.”

Habertrak/Özlem İnan