DOLAR 32,3688 % -0.36
EURO 34,7058 % -0.31
GRAM ALTIN 2.400,14 % -0,93
ÇEYREK A. 3.924,23 % -0,93
BITCOIN 57.833,77 1.384
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BU DAVA GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 12:30

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer hakkında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Süleymanpaşa ilçesinde bayrak asılmayan okulları ifşa ettiği için bazı okul müdürleri tarafından açılan hakaret davası ileri bir tarihe ertelendi.

Davayı takip eden Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Barış Özer’den şikayetçi olan bir okul idarecisinin, Barış Özer’in yazısından sonra olaydan haberdar olduğunu ve kendi eşiyle birlikte saat 14:00’dan sonra okuluna bayrağı astığını ifade ettiğini kaydetti.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, davayla birlikte olayın gerçek yüzünün ortaya çıktığını ifade ederek; “Barış öğretmenimizin açıklaması da doğrudur. Arkadaşımız doğruyu yapmıştır ve bir şekilde bayrakların asılmasını sağlamıştır. Aslında bunu yapması gereken Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığın takibidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“EĞİTİM İŞ SENDİKASI’NIN AMAÇ VE İLKELERİ ÇOK AÇIK VE NETTİR”

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim İş olarak çağdaş, bilimsel ve laik bir Türkiye hedefini taşıdıklarının altını çizdi ve “Eğitim İş Sendikası’nın kuruluş amacı ve tüzüğünde de yazan amaç ve ilkeleri çok açık ve nettir. Bunun en temel özelliğinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş felsefesinin gelecek asırlara gitmesi noktasındaki ilkelerdir. Eğitim İş sendikası başlangıçtan bugüne kadar Cumhuriyet değerlerinin hangi hükümet hangi siyasi parti olursa olsun, Türkiye’yi bir arada tutan, birlik ve beraberliğini güçlendiren Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere çağdaş, bilimsel ve laik bir şekilde dünyanın tüm ülkelerinin önüne geçirebilecek amacını taşımaktadır.” Şeklinde konuştu.

“İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ YAPMASI GEREKENLERİ YAPMALI”

Yıldırım sözlerini, “Eğitim İş sendikası kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin bütün illerinde şube yöneticilerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve tüm üyelerimiz Atatürk ilke ve İnkılâplarının, Türkiye Cumhuriyetinin milli ve manevi değerleri dediğimiz özellikle Kurtuluş Savaşı sürecinden gelen ülkemizin beraberlik ve bütünlüğünü kapsayan, bununla ilgili devletin kurumlarının başta Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin, okul müdürlüklerinin zaman zaman Türkiye’nin önemli günlerinde yapması gereken uygulamaları yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Nedeni bellidir. Türkiye’yi gelecek nesillere taşıyacak olan çocuklarımız ve gençlerdir. Çocuklarımız ve gençlerimiz okullarda bu duygu ve değerler boyutunda nasıl yetiştirilebilir, hangi örnekleri birebir yaşayarak gösterebilirsek bu da çocuklarımız üzerinde kendilerinin ülkesini sevmesini, kendi ülke insanlarına karşı değer beslemesini, birlik ve beraberliği korumasını, barış ve kardeşliğin temel ilke olduğunu görecektir.” Diyerek sürdürdü.

“BARIŞ ÖZER’İN AÇIKLAMASINI HAKARET VE TEHDİT GİBİ ALGILADILAR”

“Burada bahse konu ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100 yılında Türkiye’de okullarda yapılması gereken uygulamaların tüm okullarda eşit zamanda uygulanması sürecidir.” İfadelerini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekirdağ’da o dönem Eğitim İş Süleymanpaşa İlçe Başkanımız olan, şu anda Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanımız olan Barış Özer kardeşimiz o gün bazı okullarda 23 Nisan’da bayrak asılmadığını görmüş. Yine kapalı gruplarda bu okullardaki yetkililerin bu uygulamayı gecikmeksizin yapmaları gerektiği yönünde bir açıklama olmuştu. Ne yazık ki bu açıklama bazı idarecilerimiz, il, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kendileri hakkında bir hakaret ve tehdit gibi algılanmıştır. Kendisinin eksikliğini ifade eden ve eksikliğini kabul edip bayrakları sonradan asan okul müdürleri bunun yalan ve yanlış bilgi olduğunu, kendileri hakkında hakaret içerdiği gerekçesiyle şikâyet bulunmuşlar ve dava açılmıştır. Bugün mahkemede kendim de bizzat bulundum. Şikayetçilerden bir tanesinin yapmış olduğu ifade tam da Barış Özer öğretmenimizin açıklamasının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.”

“BUNU YAPMASI GEREKEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜDÜR”

Yıldırım, okullara bayrakların asılmasını sağlayan esas kurumun ise Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirterek, “Şikayetçi olan okul idarecisi kendisinin Barış Özer’in yazısından sonra olaydan haberdar olduğunu ve kendi eşiyle birlikte saat 14:00’dan sonra okuluna bayrağı astığını ifade etmiştir. Söylenen şey tam da bunu ifade etmektedir. Yapılan uygulama da Barış öğretmenimizin açıklaması da doğrudur. Arkadaşımız doğruyu yapmıştır ve bir şekilde bayrakların asılmasını sağlamıştır. Aslında bunu yapması gereken Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığın takibidir.” Diye konuştu.

“BU TÜR SÜREÇLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Milli Bayramların resmi görevliler tarafından savsaklanmadan ciddiyetle yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı: “Biz Eğitim İş Sendikasının yetkilileri olarak hem Tekirdağ’da hem de ülkemizin tüm illerinde ülkemizin birlik ve beraberliğini temsilen sağlayan ve resmi görevler altında olan, Mili bayramların resmi görevliler tarafından savsaklanmadan resmi ciddiyetle yerine getirilmesinin sağlanması gerekmekte. Bu süreçte bu tür süreçlerin takipçisi olacağız. Dava süreci 16 Mart’a ertelendi. Biz sonucun beraat olacağı kanaatindeyiz.”

Habertrak/Serhat Yeşilipek