DOLAR 32,3704 % -0.35
EURO 34,7716 % -0.15
GRAM ALTIN 2.396,28 % -1,09
ÇEYREK A. 3.917,92 % -1,09
BITCOIN 58.911,10 1.307
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bu işe bir son verilmeli”

Son Güncelleme :

05 Şubat 2020 - 17:26

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ kent meydanına kurulan ve henüz açılmayan kahvaltı festivali ile ilgili CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, esnaf odalarının bu tür organizasyonlar izin vermemesi gerektiğini söyledi.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, esnaf odalarının bu işe bir son vermesi gerektiğini ifade ederek; “Esnafımız krizle boğuşuyor. Buradaki iki aylık şarküteri hasılatını alacaklar gidecekler başka bir yere. Tekirdağ’daki esnafa yazık günah. Bu işe bir son vermemiz lazım. Bunların biri gidiyor biri geliyor. Bu işte öncelikli olarak söz sahibi olanlar odalar.” dedi.

SADECE YEREL ESNAFA İZİN VERİLDİ

Kahvaltı festivali ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ise yöresel ve yere esnaf dışında ürün satılmasına izin verilmeyeceğini, bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram ile görüştüğünü dile getirdi.

Tekirdağ’da ekonomik kriz ile boğuşan esnaf dururken vatandaşın aynı ürünleri alabileceği bir kahvaltı festivali düzenleniyor. Çadır kurularak kahvaltılık ürünlerin satılacağı festivalde henüz satışlar başlamasa da küçük çadırlar kurularak ürün tezgahları yerleştirildi.

“BU HATAYI DÜZELTMEK ODALARA DÜŞER”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, bu tür organizasyonların yerel esnafa fayda getirmeyeceğini ve artık bir son verilmesi gerektiğini dile getirerek; “Bu bir sektör haline dönüşmüş durumda. Bunlar böyle bir organizasyon yapmışlar il, il geziyorlar bu tarz organizasyonlar var. Bana göre başından sonuna yanlış. Bu konuda açıklama yapması gerekenler Esnaf Odaları, Ticaret Sanayi Odaları. Odalar onay vermiş, ama Tekirdağlı esnaf varsa diye. Bu da yanlış. Bence Tekirdağlı esnaf bile olmamalı. Yani böyle organizasyonlar olmamalı. Herkesin kendi dükkanı var. Vergi veriyor, kira veriyor. Bu tür organizasyonların hiçbir anlamı yok. Festival yada özel günlerde bu tür organizasyonlar yapılır. Onun dışında bu tür organizasyonların hiçbir anlamı yok. Herkesin işi gücü dükkanı var. Zaten esnaf krizle boğuşuyor. Buradaki iki aylık şarküteri hasılatını alacaklar gidecekler başka bir yere. Tekirdağ’daki esnafa yazık günah. Bu işe bir son vermemiz lazım. Bunların biri gidiyor biri geliyor. Bu işet öncelikli olarak söz sahibi olanlar odalar. İzin verdilerse yanlış yapmış odalar. Bana göre bu işlerde esnafı koruması, kollaması gereken odalar. Kirasını burada veren esnaftan, festivallerde özel günlerde bağış isteniyorsa veriyorlar. Oylarını da burada veriyorlar. O yüzden biz öncelikle kendi esnafımızı koruyup kollayacağız. Esnafımızın yaşamasını ve destek almasını sağlayacağız. Bana göre burada izin verilerek bir hata yapılmış. Bu hatayı da düzeltmek odalara düşer. Odalarımız bu esnaftan aidat alıyorlar. O yüzden odalarımızın da esnafımızı koruyup kollaması lazım. “diye konuştu.

“TEKİRDAĞ DIŞINDAN ESNAF VARSA KALDIRILACAĞINI SÖYLEDİM”

Kahvaltı festivali ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın; “Ben sabah oradaydım. Yöresel olmayan, Tekirdağ esnafı olmayan kim varsa kaldıracaklar. Çünkü sadece yöresel ve Tekirdağ esnafına izin verildi. Dışarıdan gelen kim varsa kaldıracaklar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram ile de görüştüm. Köyden yöresel ürün tarhana, kuskus, peynir vs. satacak kadınlar olacak, Tekirdağ’ın yerel kahvaltılık firmaları olacak. Bu şekilde yerel ve yöresel esnaf olacak. Onun dışındakiler; dışarıdan gelen esnaf varsa kaldırılacağını söyledim Zabıta Müdürüne. Bugün yağmur var diye kapatmışlar küçük çadırlarını. Tekirdağ esnafı hareketlensin diye yerel esnaf odaklı böyle bir şeye izin verildi. Tekirdağ esnafı gelecekse sıkıntı yok dedik. “şeklinde konuştu.