DOLAR 32,4946 % 0.33
EURO 34,6990 % 0.26
GRAM ALTIN 2.407,72 % 1,16
ÇEYREK A. 3.936,62 % 1,16
BITCOIN 57.250,59 -5.34
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“BU PROJEYİ MİLLET DURDURACAK”

Son Güncelleme :

27 Nisan 2020 - 11:30

Tekirdağ Ceyport Limanı Likit Tank Çiftliği, Denizden Alan Kazanımı, Rıhtım ve İskelesi hakkında Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların endişeleri devam ediyor. CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Ceyport Limanı Likit Tank Çiftliği, Denizden Alan Kazanımı, Rıhtım ve İskelesi projesini halkın durduracağını, orada halen devam eden çalışmaların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

“HUKUKA AYKIRI İŞLEMLER YAPILIYOR”

Tekirdağ Ceyport Limanı Likit Tank Çiftliği, Denizden Alan Kazanımı, Rıhtım ve İskelesi ÇED süreci için bașvuran Dolfen Danıșmanlık Mühendislik A.Ș. projesinde kimya sektöründe Alt Sektör olarak ise Petrol ve Petrol Ürünleri, Kimyasal Madde Depolama Tesisi için ÇED süreci devam ediyor. ÇED onayı alınmayan bölgede deniz dolgu işlemleri ve duvar örüm çalışmaları yapılıyor. Koorna virüs salgını döneminde de liman bölgesinde çalışmalar hukuka aykırı bir şekilde devam ediyor.

Aktif fay hattına yakınlığı ile tehlike oluşturan proje hakkında açıklamada bulunan CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu; “Ceyport Limanı’nın olduğu bölgede bildiğiniz gibi yapılaşma var. Hastaneler orada, adliye sarayımız orada. Hemen üst kısmında da yapılaşmanın olduğu bir mahallemiz var. Oraya öylesine tehlike arz edecek bir tesisin, üstelik hukuki süreçler tamamlanmadan emrivaki şeklinde yapılması tamamen hukuka aykırı bir iştir. Buna kamuoyu ‘dur’ diyecek. Kamuoyunun gücüyle de yargı ‘dur’ diyecek. Kamuoyundan ses çıkmazsa, vatandaşlarımız, yurttaşlarımız bu noktada gereken tedbiri göstermezlerse proje aynen devam eder. Bu projeyi durduracak olan millettir. ”dedi.

“KORONA VİRÜS DÖNEMİNDE BİLE DURMADILAR”

Bu projeye dur demek için halkın harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Yağcıoğlu; “Buna bir örnek vermek gerekirse milletin durdurduğu proje nedir? Mülteci kampıdır. Hatırlarsınız bizim ilk göreve geldiğimizde Sevgi Evleri’nin karşısına yapılacaktı. Yeni Tekirdağ’ın göbeğine yapılacaktı. Suriyeli mülteciler oraya konumlandırılacaktı. Biz hemen göreve geldik ve gerekli çalışmaları yaptık. O dönemin üç milletvekilinin bizi yalanlamasına rağmen biz bu işi tüm Tekirdağlı ve Süleymanpaşalı hemşehrilerimizin desteğiyle ortadan kaldırdık. Tabi biz bunları konuşunca ‘Millet canıyla uğraşırken siyaset mi yapıyorsunuz?’ deniyor. Ben de şunu sormak istiyorum: ‘Peki bu zorlu dönemde neden o arkadaşlarımız inşaat işlerini yapmaya devam ediyor?’ Salgın döneminde bu gayri hukuki işler yapılmaya devam ediyor. Biz salgın döneminde bu gayrihukuki işlerin durdurulması gerektiğini ifade ettiğimizde bize; ‘Ya bu salgın döneminde bunları konuşmayın.’ deniyor. Hemşehrilerimiz bu likit tank çiftliği projesine reaksiyon gösterirse bunu durduracak olan milletimizdir. Hemşehrilerimiz kendi kentini ve çocuklarının geleceğini sahiplenirse bu proje durmak zorunda kalır. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek