DOLAR 32,4144 % 0.08
EURO 34,7694 % -0.15
GRAM ALTIN 2.396,59 % -0,01
ÇEYREK A. 3.918,42 % -0,01
BITCOIN 58.912,01 1.897
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“Bu rezilliğin hesabını kim verecek”

Son Güncelleme :

21 Nisan 2020 - 13:17

Eğitim iş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Süleymanpaşa Kaymakamlığı’nın talimatı ile 40 yaş altı erkek öğretmenlerin vefa görevlisi olarak işe başlatılmasını eleştirdi.

Plansızlık nedeniyle öğretmenlerin virüsü kapma ve yayma risklerinin üç dört kat arttığına dikkat çeken Eren, “İki öğretmen iki polis tek araca veriliyor. İnsanlar bırakın güvenli mesafeyi dipdibe bir gün geçiriyor. Mahallelerde kitle yığılması oluyor. Vefa ekibini duyan yurttaşlar toplanıyor. Sosyal mesafeyi ortadan kaldırıyor.” İfadelerin kaydetti.

“VEFA GÖREVLİLERİ CORONAVİRÜSE HİZMET EDİYOR!”

Vefa görevlisi olarak Süleymanpaşa’da hizmet veren öğretmenleri korona virüsü riski altında kaldığını kaydeden Eren, “Süleymanpaşa Kaymakamlığı’nın talimatı ile 40 yaş altı bütün erkek öğretmenler ‘Vefa görevlisi’ ilan edildi ve bugün itibariyle de öğretmenler bu göreve başladılar. Fakat plansızlık yüzünden bu öğretmenlerin virüsü kapma ve yayma riskleri üç dört kat arttı bile. Bugün göreve çıkan öğretmenlerin bildirdiğidir: Para alanların büyük bir kısmı yaşlı değil genç insanlar. Ve bunlar evlerinde değiller. Hatta birçoğu işlerinde çalışan insanlar. İki öğretmen iki polis tek araca veriliyor. İnsanlar bırakın güvenli mesafeyi dipdibe bir gün geçiriyor. Mahallelerde kitle yığılması oluyor. Vefa ekibini duyan yurttaşlar toplanıyor. Sosyal mesafeyi ortadan kaldırıyor. Normal zamanda bireysel olarak paralarını alabilecek yüzlerce kişinin arasına gönderildik. %90’nı 65 yaş altı. Gençlerden oluşuyor ve bir kısmı işte diye yerinde bulunmuyor. Yani çalışıyor.  Görevli şube müdürlüğünden verilen cevap ise içler acısı: Yanınızda maske dezenfektan ve polis var. Sayın müdür haklı: Virüsü görürsek polise ihbar ederiz elbet.” Dedi.

“ÖĞRETMEN KARGOCU DEĞİLDİR”

“Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü acilen tedbir almaya. Öğretmenlere verilen posta-kargo görevlerini iptal etmeye çağırıyorum.” Değerlendirmesinde bulunan Eren, sözlerini şöyle noktaladı: “Süleymanpaşa halkının sağlığından birinci derecede sorumlusunuz. Gereğini yapın! Öğretmen kargocu değildir. Öğretmen postacı değildir. Öğretmen kurye değildir. Bütün bu meslekler de elbette uzmanlık alanı gerektiren saygın mesleklerdir ama öğretmenin işi eğitimdir. Öğretmen ders verir.” Habertrak/Özlem İnan