DOLAR 32,2863 % -0.18
EURO 34,8112 % -0.03
GRAM ALTIN 2.406,03 % 0,52
ÇEYREK A. 3.933,86 % 0,52
BITCOIN 64.140,32 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE TEKRAR TALİBİZ”

Son Güncelleme :

01 Eylül 2020 - 16:47

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı olarak seçilen Recep Nişancı mazbatasını aldı. Tekirdağ Adliyesi’ne gelerek mazbatasını partililerle birlikte alan Nişancı, yaptığı açıklamada ülkeyi yönetmeye talip olduklarını belirterek; “Bizim Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu seçilmiş son Başbakan. 62. 63. 64. Türkiye Hükümetlerinin Başbakanlığını yaptı. Biz bu ülkeyi yönettik. Tekrar bu ülkeyi yönetmeye talibiz. “dedi.

Teşkilatlanma süreçlerine değinen Gelecek Partisi İl Başkanı Nişancı; “Kongrelerimizin bir kısmını gerçekleştirdik. Çorlu, Süleymanpaşa, Muratlı ve Marmaraereğlisi kongrelerimizi yaptık. Şimdi sırada Kapaklı kongremiz var. Bugün ne zaman yapılacağı belli olacak. Altı ilçemizin de ilçe başkanlarını atayıp, kongrelerimize devam edeceğiz. Fakat büyük kongremiz için yeterli olan ilçelerimizin yönetim kurulu üyelerini, büyük kongre delegelerini, il delegelerini seçtik. Ankara’ya göndereceğiz. Artık bizim ufak tefek işlerimiz kaldı. Bazı ilçede de görüştüğümüz isimler kaldı. Hemen hemen iki ilçede de ilçe başkanlarımız belli oldu. Bunları da atayıp yolumuza devam edeceğiz.” “diye konuştu.

“BİZ BU ÜLKEYİ YÖNETTİK, TEKRAR BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ.”

Gelecek Partisi’nin şeffaf ve hesap verebilir bir tutumla geleceğe yürüdüğünü kaydeden Nişancı, “Yerelde de sahada çalışacağız. Artık biz de burada varız. Çünkü bizim genel Başkanımız seçilmiş son Başbakan. 62. 63. 64. Türkiye Hükümetlerinin Başbakanlığı’nı yaptı. Biz bu ülkeyi yönettik. Tekrar bu ülkeyi yönetmeye talibiz. İl binasında yaptığımız basın açıklamasında da bu çıtayı nereye koyduğumuzu ilerde göreceğiz. Oluşturduğumuz yönetimlerle neyi hedeflediğimizi gördünüz. Geçen yapılan il başkanları toplantısında Sayın Genel Başkanımızın şöyle bir talimatı oldu: ‘Bulunduğunuz illerde iktidar il başkanıymış gibi, bulunduğunuz ilçelerde iktidar ilçe başkanları gibi hareket edeceksiniz. Çünkü bu halk 49.5 genel başkanımıza oy verdi. Ve bu ülkeyi de adam gibi yönetti. Tekrar bu halk bize bu oyu bu güveni gösterecek. Neden bunu güvenerek söylüyorum. Genel başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesap yok. Genel başkanımla hareket eden tüm kurucularımızın veremeyeceği hiçbir hesabı kitabı yok. Hepsi şeffaf, temiz, hesap verir. Sloganımız da şu: ‘Biz bu partiyi gelecek seçimler için kurmadık. Gelecek nesiller için kurduk.’” Şeklinde konuştu.

“HERKESLE OTURUP MÜZAKERE YAPABİLİRİZ”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, İl Başkanı Şener Saygın ve İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu gibi Millet İttifakı üyelerinin il kongrelerine katılması üzerine sorulan soruya cevap veren Nişancı; ““Biz yerelde esnaf olduğumuz için ticaret yaptığımız için, yerelde ilişkilerimizin güçlü olduğunu sizler de biliyorsunuz. İlhami Özcan Aygun, dostumuz, arkadaşımız peyderpey görüştüğümüz biri. Diğer partideki arkadaşlarımız da öyle. Mesela nezaket icabı ben de İYİ Parti’ye gitmiştim. Her ilin ilçenin kongrelerine katılırız. Keza ben Cüneyt Yüksel’i ve Mestan Özcan’ı da davet ettim. Siyasette küslük olmaz. Biz rakibiz ama seviyeli rakibiz. Bizim kimseyle oturup da konuşamayacağımız bir şey yok. Herkesle oturup müzakere yapabiliriz. Eğriye eğri, doğruya doğru deme kapasitemiz de var. O yüzden kendimize güveniyoruz her zeminde de mücadele edeceğiz. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. İnsanlar değişiklik istiyor. Bizi birbirimize yakıştırıyorlarsa bu da güzel bir şey. Geldikleri için ben yine herkese teşekkür ederim.”fadelerini kulandı.

“YANLIŞLARLA YÜZ YÜZE GELEMİYORLAR”

“Cumhur İttifakı’ndan kimsenin kongreye katılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Nişancı şöyle yanıt verdi: “Ben olsam katılırdım. Ama bir yandan da katılmamaları doğal. Neden? Çünkü onları eleştiriyoruz. Yanlışlarını söylüyoruz. Demek ki yanlışlarla yüz yüze gelemiyorlar. Bu onların sorunu. Beni eleştiren bir yere davet edilirsem ben giderim. Eleştirileri en azından olduğu yerde cevaplamaya çalışırım. Bundan korktukları için gelmemiş olabilirler. Onların takdiri. Gelselerdi iyi olurdu ama gelmediler diye üzülmedik. Şaşırmadık.” Habertrak/Serhat Yeşilipek