DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,84 3.071
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bürokrasinin hantallığı çözüm getirmiyor”

Son Güncelleme :

22 Şubat 2020 - 15:21

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Tekirdağ’da depremde hasar gören okul sayısının 18 olduğuna dikkat çekerek devletin kurumlarına ve yerel kuruluşlara acil önlem alma çağrısında bulundu.

Tekirdağ’da deprem ile ilgili olarak yıllarca gerekenin yapılmadığını, fakat Elazığ depreminin ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün telaşa kapılarak okulları sessizce terk etmeye başladığını kaydeden Eren, “2013-2014 deprem etüdünde çürük çıkan veya güçlendirme gerektiren okullar bugünlerde sessizce terk ediliyor. Bunların sayısının 18 olduğunu biliyorum. Henüz tam sayısını tespit edemedik. Bu sayının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.” Değerlendirmesinde bulundu.

“GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE”

Güçlendirme gerektiren okulların boşaltılmasının ise geç kalınmış bir hamle olarak nitelendiren Eren, “Bildiğiniz gibi Tekirdağ’da deprem nedeniyle yıllarca gereken yapılmadı. Son Elazığ depreminden sonra Milli Eğitim’i bir telaş aldı. 2013-2014 deprem etüdünde çürük çıkan veya güçlendirme gerektiren okullar bugünlere sessizce terk ediliyor. Bunların sayısının 18 olduğunu biliyorum. Henüz tam sayısını tespit edemedik. Bu sayının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Geç kalınmış bir hamle. Ama yaşam tehlikesi olunca yapılan bu hamleyi desteklemek zorunda kalıyoruz. Fakat bu durum yoksul öğrenciler açısından yeni sorunlar doğurdu. Servis parası bulamayan çocuklar okulları terk ediyor. Milli Eğitim Müdürü de bu sorunu Ankara’ya iletti. Nasıl bir çözüm olacak bilmiyorum.” Şeklinde konuştu.

“BÜROKRASİNİN HANTALLIĞI ÇÖZÜM GETİRMİYOR”

Eren, deprem nedeniyle kapatılan okullardaki öğrencilerin, başka okullara gönderildiğini ancak öğrencilere servis ve yemek için bir yardım yapılmadığından mağduriyet yaşandığını vurgulayarak “Mevzuatın bu çocuklara servis tutmaya izin verdiğini sanmıyorum. Çok acil çözümler üretilmeli. Gerekirse bu konuda hem ilçe belediyeleri hem de büyük şehir belediyesi bu yoksul ailelere yardım yapmalı. Öğrencilerin servis ücretleri karşılanmalı. Sorunun Çerkezköy, Saray gibi ilçelerde yıkıcı olduğunu sanıyorum. Ayrıca evlerinden çok uzak noktalara taşınan bu çocukların öğle yemekleri de sorun oluyor. Bakanlığın bu konuda bir çalışması ‘müjde’ olarak anlatıldı ama bürokrasinin hantallığı maalesef kısa vadede çözüm getirmiyor. Hem devletin kurumlarını hem de yerel kuruluşları bu çocukların sorunlarını çözmeye davet ediyorum.” İfadelerini kaydetti. Habertrak/Özlem İnan