DOLAR 32,3688 % -0.36
EURO 34,7058 % -0.31
GRAM ALTIN 2.400,14 % -0,93
ÇEYREK A. 3.924,23 % -0,93
BITCOIN 57.833,77 1.384
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Büyükşehirden hayat kurtaracak proje

Son Güncelleme :

11 Şubat 2020 - 10:46

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, yaşanabilecek depremler sonrası cep telefonu operatörlerinin kullanım dışı kalması nedeniyle geniş kapsamlı telsiz sistemleri geliştirme çalışmalarına başladı.

Geniş kapsamlı telsiz sistemi ile telsiz üzerinden deprem sonrası kesintisiz iletişim sağlanabilecek.

Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıklarında deneme yayınları yapılan proje tamamlandığında ilçe genelinde geniş kapsamlı telsiz yayını yapılabilecek. Böylelikle cep telefonlarının çekmediği afet sonralarında arama kurtarma başta olmak üzere deprem sonrası çalışmalarda kesintisiz iletişim sağlanabilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin deprem hazırlıkları ile ilgili çalışmaları basın mensupları ile paylaşıldı.

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın açılış konuşmasının  ardından Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazırlık ile ilgili yaptığı çalışmalar sunumla aktarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, projenin özellikle deprem sonrası iletişimde daha önce  görülen cep telefonu operatörlerinin kullanım dışı kalma sorununa karşı geliştirildiğini belirterek; “Kesintisiz iletişim projesi kapsamında geniş kapsamlı telsiz sistemini geliştirme çalışmaları başlatıldı. Zabıta ve İtfaiye daire başkanlığı deneme yayınlarını tamamlandıktan sonra aktif halde kullanılmaya başlanacaktır. Bir iki ay içerinde aktif kullanılır şekilde hizmet verilebilecek.  Tüm ilçelerimizi kapayacak bir proje.” diye konuştu.

Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, ayrıca afet toplanma alanlarına fiber internet ağı ve mobil  deprem afet bilgi sistemi kurulumu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AFET TOPLANMA ALANLARINA FİBER İNTERNET AĞI

Yener, yürütülen çalışmalarla afetler sonrası iletişimde yaşana aksaklıkların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek; “İlimizde beklenen olası depremlerde GSM şebekelerinin çalışmadığı karasal internet hizmetinin çalışmaya devam ettiği maalesef ki tecrübe edilmiştir. Benzer bir olası depremde afetlerde vatandaşlarımızla hızlı iletişime geçebilmek ve riskleri en aza indirebilmek amaçlı  afet toplanma alanı olarak belirlenen alanlarımıza yerleştirilecek cihazlar üzerinden fiber internet ağı kurulacaktır. Bu ağ şifresiz ve ücretsiz vatandaşların kullanımına sunulacaktır. Cep telefonlarına yüklenen mobil  deprem afet bilgi sistemi uygulaması ile belediyemize ait afet bilgi sistemine her an ulaşılabilecek. Acil durumlarda sms atacağınız numara listesi ile koordinatlarınız yakınlarınıza gönderilecek, size en yakın toplanma alanları, acil numaralarınız cep telefonunuz yardımı ile elinizin altında olacak. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek