DOLAR 32,4957 % 0.26
EURO 34,7859 % 0.48
GRAM ALTIN 2.417,72 % 1,58
ÇEYREK A. 3.952,98 % 1,58
BITCOIN 57.315,14 -4.716
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Büyükşehirin yardımları tam not aldı

Son Güncelleme :

14 Ocak 2021 - 13:22

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları başta olmak üzere Millet İttifakı belediyelerinin, pandemi sürecinde halkın sorunlarına çare olma yolunda önemli işlere imza attıklarını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi dönemindeki maddi yardımlarının 7 Milyon TL civarında olduğunu dile getiren İl Başkanı Saygın; “Bu zamana kadar 2 milyon maske dağıtıldı. 25 bin litre ortam dezenfeksiyon malzemesi, 30 bin litre konsantre çamaşır suyu kullanıldı. 17 bini gecik yardıma muhtaç aileye gıda kolisi yardımında bulunuldu.”dedi.

İl Başkanı Saygın, pandemi sürecinde ülke genelinde Millet İttifakı büyükşehir belediyelerinin anketlerde arayı iyice açarak yaklaşık on puan artış kaydettiklerini söyledi.

MADDİ YARDIMLAR 7 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Mart 2020’de başlayan koronovirüs pandemi sürecinden bu yana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin halka yönelik önemli yardımlarda bulunduğunu ifade eden CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin maddi yardımları 7 Milyon TL civarında. Aynı zamanda 7 ilçede Millet İttifakı belediyelerimiz de aynı şekilde yatırımlarını sürdürdüler. Bu zamana kadar 2 milyon maske dağıtıldı. 25 bin litre ortam dezenfeksiyon malzemesi, 30 bin litre konsantre çamaşır suyu kullanıldı. 4 bin adet N97 maskesi, 161 bin adet cerrahi maske temin edildi. Sağlıkçılara ücretsiz ulaşım desteğinde bulunuldu. Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre edilmiş olarak toplu taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Araç sahiplerinin ve emekçilerinin maddi zararlarının bir nebze de olsa hafifletilmesi amacıyla aylık 1.000 TL gelir desteği sağlandı.” diye konuştu.

17 BİN AİLEYE GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

17 bin yardıma muhtaç aileye gıda kolisi yardımında bulunulduğunu vurgulayan Saygın; “17 bin gıda yardımının yanı sıra şu anda koronavirüse yakalanan vatandaşlara gıda yardımında bulunulmaya devam ediliyor. Hijyen konusundaki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yollar ve caddeler dezenfekte ediliyor. İşyerleri kapatılan esnaflara maddi ve su parasında indirim konularını önümüzdeki meclis toplantısında görüşeceğiz. Vekillerimizle beraber kobilerimizi gezerek sorunlarını dinledik. Kobilerimizle ilgili sıkıntıları, genel merkezimizin tespitlerini kobilerinmize aktardık. Sıkıntılarına vakıfız. İnşallah ilk seçimde Kobilerimizin, esnaflarımızın ve tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda gerekli donanıma sahibiz. Esnaflarımızla ilgili sorunları 17 maddeyle halka duyurduk. Çiftçilerimizle ilgili sorunları da broşür haline getirdik. Dağıtımlarını yapıyoruz.” ifadelerini kulandı.

“HALKIMIZIN BİZE GÜVENİ TAM”

Millet İttifakı belediyelerinin koronavirüs sürecinde halkın güvenini daha da fazla kazandığını dile getiren Saygın; “Millet ittifakı belediyelerimiz pandemi sürecinde halkın temel sorunlarına eğildi. Bizim bütün büyükşehirlerimiz anketlerde yüzde 10 civarında artış kaydetti. Tüm esnaflarımıza ve halkımıza yönelik yönelik çalışmalarımızın sonuçları görülüyor. Gerek altyapı çalışmalarımızla gerekse pandemi döneminde belediyelerimizin desteğiyle halkımız yanlarında olduğumuzu daha da hissetti.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek