DOLAR 32,4056 % -0.08
EURO 34,6468 % -0.52
GRAM ALTIN 2.390,63 % -1,82
ÇEYREK A. 3.908,68 % -1,83
BITCOIN 60.377,07 -4.038
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ÇABALAR SONUÇ VERDİ

Son Güncelleme :

26 Aralık 2020 - 13:52

“Uzaktan eğitimde eşitsizlik varken, sınavlarda eşitlik olmaz” sloganıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’na “Salgın koşullarında sınavların tamamının iptal edilmesi” çağrısında bulunan Eğitim Sen’in talebi karşılık buldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavların ertelendiğini ve karne notunun tatil sonrasına bırakıldığını açıkladı.

SINAVLARIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILMIŞTI…

Salgın halen devam ederken öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara yüz yüze sınavlar için 4 Ocak haftası çağrılmasının yeni yaygın sağlık sorunları yaratabileceğini açıklayan Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, yüz yüze sınavların ertelenmesi için sendika olarak imza kampanyası düzenlediklerini açıkladı. İmza kampanyasının ardından talebin genel merkez tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na iletildiğini ifade eden Sarı, “Eğitim Sen olarak bu salgın koşullarında sınavların tamamının iptal edilmesini ve öğrencilerin başarılarının notla değerlendirilmemesini istiyoruz. Bu hususta sendikamızca imza kampanyası düzenlendi. Bu haklı talep genel merkezimizce bakanlığa iletildi. Danıştay’a da sınavların iptal edilmesi gerekliliği hususunda dava açıldı.” Şeklinde konuştu.

KARNE DAĞITIMI YAPILMAYACAK

Davanın ardından ise Eğitim Sen’in çabaları sonuç verdi ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavların ertelendiğini duyurdu. Velileri, öğretmenleri ve öğrencileri sevindiren bu karar sonucu; öğrencilerin yalnızca performans ödevleri geçerli olacak ve not ortalamaları bu sayede belirlenecek. Ayrıca öğrencilere karne dağıtımı da yapılmayacak.

Habertrak/Özlem İnan