DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

ÇBSK ve Benek Koleji’nden Sportif İş Birliği

Son Güncelleme :

15 Ocak 2018 - 13:09

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) bünyesinde basketbol eğitimi alan 2004 doğumlu 7 sporcu, Benek Koleji’nden aldıkları burs ile eğitim hayatlarını da başarıyla devem ediyor.

Eğitim ve sporun birlikte yürütüldüğü zaman başarının da beraberinde geldiğini belirten ÇBSK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül, bu kapsamda Benek Koleji ile sezon başında aldıkları ortak karar doğrultusunda ÇBSK bünyesinde bulunan Yıldız Erkek Basketbol takımında oynayan 7 sporcunun kolej bünyesinde eğitim alırken aynı zamanda Benek Koleji Yıldız Erkek Basketbol takımında sportif faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Başkan Eligül açıklamasında, “Çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak zorundayız. Biz Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak çocuklarımızı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olarak yetişmeleri içinde mücadele ediyoruz. Onları geleceğe hazırlayabilmek maksadıyla sezon başında Çorlu’da eğitim ve öğretim veren Benek Koleji ile ortak bir karar aldık. Benek Koleji bünyesinde burslu olarak eğitim gören çocuklarımız aynı zamanda kolej çatısı altında sportif faaliyetlerine devam ediyorlar. Çorlu’da eğitim veren tüm özel okullarımızı da bu birlikteliğe davet ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Spor ve eğitimini birlikte yürüten gençlerimiz hayatlarında daha başarılı oluyorlar. Bunun dünyada çok örneği var. Gelin el ele gönül gönüle verelim, çocuklarımızı başarılı bir geleceğe taşıyalım” dedi.

Çağdaş, özgür düşünen, yenilikçi, evrensel değerleri bilen bireyler yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirten Benek Koleji kurucusu Cemal Bitlis ise alınan ortak karardan çok memnun olduklarını belirterek, kolej bünyesinde eğitim gören çocukların eğitim hayatlarındaki başarılarından memnun olduklarını dile getirerek, “Bu başarı sportif faaliyetlerinde de devam ediyor. Yıldız Erkek basketbol takımımız oynadığı 6 mücadeleden de galibiyetle ayrıldı ve bu maçların beşinde ise 100’ün üzerinde sayı ürettiler. 15 Ocak 2018 Pazartesi günü de Kazandere Ortaokulu ile Tekirdağ İl Şampiyonluğu için mücadele edecekler. Çocuklarımı yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. Çocuklarımızın bu başarılarının velilerimize ve çocuklarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi. Habertrak/Timuçin Çınar