DOLAR 32,5268 % 0.45
EURO 34,7799 % 0.52
GRAM ALTIN 2.401,61 % 0,90
ÇEYREK A. 3.926,63 % 0,90
BITCOIN 58.230,01 -4.894
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Cezalar adeta vergi kalemine dönüştü”

Son Güncelleme :

22 Ocak 2021 - 10:34

Son dönemde Tekirdağ’da uygulanan radar ve buna bağlı trafik cezaları pandemi koşullarında zor günler geçiren vatandaşların tepkisi çekti.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, vatandaşların öncelikle trafik kurallarına her zaman uyması gerektiğini belirterek; “Geldiğimiz noktada devlet vatandaşına tuzak kurmamalı. Pandemi döneminde zaten vatandaşlarımız canından bezmiş. Ekonomik sorunlar bir yandan pandemi bir yandan. Böyle bir dönemde biraz daha toleranslı olunması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşa hemen ceza kesmek yerine bir kereliğine uyarılabilir, ikaz edilebilir.” diye konuştu.

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı da cezaların yasal olmasa da vergi kalemine dönüştüğünü dile getirerek; “Sanki yasa çıkmamış ama bir vergi gibi bu cezalar. Kiminle konuşuyorsak herkese ceza yazılmış. Sanki bir vergi kalemi gibi insanlar ceza ödüyor. Ankara’dan Bolu’ya iki polis aracı gördük. Bizim küçücük Tekirdağ’da bunun kat kat fazlasını görebiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BAZI KONULARDA DÜZENLEMELER YAPILABİLİR”

Vatandaşların, araç sürücülerinin öncelikle kurallara uymak zorunda olduğunun altını çizen CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın; “Geldiğimiz noktada devlet vatandaşına tuzak kurmamalı. Yılın son ayında Aralık ayında radar uygulamasını ben de çok gördüm. Vatandaşlarımızın da bu yönden rahatsız. Yani bu konuda yukarıdan bir talimat mı alınıyor? Onu bilemeyiz. Ne kadar ceza kesiliyor bilgimiz yok. Ama öncelikle vatandaşımız kurallara uyacak. Pandemi dönemi de olsa, normal zamanda da önceliğimiz kurallara uymak olmalı. Ama örneğin; radarda 5 kilometre fark ile ceza yiyorsanız, bu konuda düzenleme olmalı. Az bir farkla yüklü miktardaki cezaya geçilmemeli. Tabi burada Emniyet güçlerimizin suçu yok. Hükümet bu konuda sorumludur.” diye konuştu.

“HEMEN CEZA KESMEK YERİNE BİR KERELİĞİNE UYARI YAPILABİLİR”

Ceza yerine bir kereliğine pandemi döneminde vatandaşlara uyarı da yapılabileceğini söyleyen Saygın; “Bazı yerler ise tuzak gibi. Otoyoldan, E-24 üzerinden mesela. Aniden 50’ye inmek zorunda kalıyorsun. Bu tip ani hız düşüşleri uygun değil. Bu konularda düzenleme yapılabilir. Kurallara vatandaşlarımızın uyması lazım. Ama cezalar da insafsızca olmamalı. Cezalar caydırıcı olmalı. Pandemi döneminde zaten vatandaşlarımız canından bezmiş. Ekonomik sorunlar bir yandan pandemi bir yandan. Böyle bir dönemde biraz daha toleranslı olunması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşa hemen ceza kesmek yerine bir kereliğine uyarılabilir, ikaz edilebilir pandemi döneminde. Uyarıcı tedbirler olabilir pandemi döneminde. Ceza olmalı ama öncesinde özellikle pandemi döneminde uyarı da olmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“TEKİRDAĞ’DA BİRAZ İŞ ABARTILMIŞ”

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, cezaların artık yasal olmasa da bir vergi kalemi haline gelmiş gibi gözüktüğünü dile getirerek; “Trakya’da biraz iş abartılmış. Vatandaşlarımız bu işten mustarip. Bu biraz daha uygun seviyelere çekilebilir. Standartlara getirilebilir. Doğu’da, Anadolu’da bu kadar yok. Ben şimdi mesela Ankara’dan Bolu’ya geliyorum. Bu süreçte yalnızca bir iki trafik polisi gördüm. Ama Tekirdağ’a baktığımızda az bir mesafede çok fazla radar uygulaması yapıldığını görüyoruz. Vatandaş zaten şu anda bunalımda. Biraz olsun vatandaş rahatlatılmalı. Vali Bey, Emniyet Müdürü üstüne düşeni yerine getirmeli.  Sanki yasa çıkmamış ama bir vergi gibi bu cezalar. Kimle konuşuyorsak, herkese ceza yazılmış. Sanki bir vergi kalemi gibi insanlar ceza ödüyor. Ankara’dan Bolu’ya iki polis aracı gördük. Yani bizim küçücük Tekirdağ’da bunun kat kat fazlasını görebiliyoruz. Biraz olsun bu dönemde kurallara uymak şartıyla uygulamalar hafifletilebilir. Uyarı yolu izlenebilir.” şeklinde konuştu.