DOLAR 32,2809 % 0.11
EURO 34,8666 % 0.02
GRAM ALTIN 2.413,19 % 0,16
ÇEYREK A. 3.945,56 % 0,16
BITCOIN 63.494,57 -0.484
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

CHP’nin 95. kuruluş yıldönümü kutlandı

Son Güncelleme :

11 Eylül 2018 - 13:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 95.Kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Babaeski İlçesi’nde de düzenlenen törenle kutlandı.

9 Eylül 2018 Pazar günü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.Kuruluş yıldönümü dolayısıyla saat: 15.45’te Parti Binası’nda bir araya gelen CHP’li üyeler, buradan kortej eşliğinde Fatih Caddesi’nden yürüyerek, Atatürk Meydanı’na geldi.

Burada CHP Üyesi Deniz Kılıç’ın sunduğu program, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu’nun, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Daha sonra ise saygı duruşunda bulunularak, ardından ise istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu tarafından yapıldı.

İlçe Başkanı Mutlu, burada yaptığı konuşmada; “Bugün, 9 Eylül 2018 Kurtuluşun ve Kuruluşun, dış güçlere boyun eğmeyenlerin Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.Kuruluş Yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, önderliğinde 9 Eylül 1923’te Siyasi faaliyetlerine başlayan ve 95 yıldır Cumhuriyetin, Demokrasi’nin, Aydınlık bir Türkiye’nin savunucusu olan CHP’nin Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun. Ülkenin ilk siyasi partisi olan “Halk Fırkası” Atatürk tarafından kuruldu. 1924 yılında başına “Cumhuriyet” sözcüğü eklendi. 1935 yılında yapılan 4.Kurultay’da, “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldı. Cumhuriyet’in ilk yıllarında, “Cumhuriyet”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik’i” dört temel ilke olarak benimseyen CHP, daha sonra bunlara, “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkelerini de ekledi. Bu ilkeler, Partinin amblemini de yansıtarak, “Altı ok’u” simgeledi. Dünya’nın en uzun soluklu birkaç Partisi’nden biri olan CHP 1923’ten 1950’ye kadar aralıksız 27 yıl iktidarda kaldı. 1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle ülkede muhalefetin kurumlaşmasında önemli rol oynadı. 1980 yılında 12 Eylül askeri darbesinin ardından CHP’de diğer siyasi partiler birlikte kapatıldı. Parti 9 Eylül 1992’de tekrar açıldı. Atatürk’ün vefatının ardından 26 Aralık 1938’de Genel Başkanlığa seçilen İsmet İnönü, CHP’de 33 yıl Genel Başkanlık yaptı. İsmet İnönü’den sonra Genel Başkanlık koltuğuna Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin teminatı, halkın çağdaş yarınların garantisidir. Atatürk ilke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu, çağdaşlaşma ve ulusal kalkınmanın temsilidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu günün emekçisi, çağdaş yarınların mimarıdır. Bu vesile ile Partimizin kuruluşunda katkısı olan, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, daha sonraları görev alıp, ebediyete intikal eden parti büyüklerimi rahmet ve minnetle anıyor, aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyorum.”

Kortej burada ki törenin ardından toplu olarak, İnönü Meydanında ki İsmet İnönü Anıtına geçerek, burada da CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu tarafından İsmet İnönü Anıtına çelenk sunuldu.

Düzenlenen törene; CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP Alpullu Belde Başkanı Mehmet Eroğlu, SS.132 Sayılı Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, ADD Babaeski Şube Başkanı Namık Kemal Akın, İl Genel Meclis Üyesi Sibel Çınar, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili üye katıldı.

Habertrak/Metin Karakuş