DOLAR 32,3473 % -0.05
EURO 34,7742 % -0.1
GRAM ALTIN 2.392,19 % -0,19
ÇEYREK A. 3.911,22 % -0,19
BITCOIN 59.101,11 2.42
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Çocuklar yararına sergi

Son Güncelleme :

13 Aralık 2019 - 17:07

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Resim Kültür Sanat Grubu El Sanatları ve Yeni Yıl Kermesi kapsamında kadınlar el emeği ürünlerini satışa çıkardı.

Resim Kültür Sanat Grubu El Sanatları ve Yeni Yıl Kermesi Namık Kemal Evi’nde açılışı gerçekleştirilmesiyle kadınların el emeğiyle yapmış olduğu ürünler vatandaşın beğenisine sunularak, satışa çıkarıldı.

Namık Kemal Evi’ne destek ve Onkoloji’de tedavi gören çocuklara umut olmak için yeni yıl kermesinde el örmesi şallar, kapı süsleri, kolyeler, bağlardan üretilen ballar, yılbaşı konsepti için taş boyamaları, bardak altlıkları, makrome anahtarlık ve kolyeler, organik taşlar, kitre bebek çalışmaları, ebru çalışmaları ile birçok çeşit ürün yelpazesiyle beğeniye sunuldu.

“ATIL DURUMDAKİ ÜRÜNLERİ EKONOMİYE KAZANDIRDIM”

Ressam Emine Cengiarslan, çeşitli el ürünlerini ekonomiye kazandırdığına değinerek, “El emeği ürünlerimizin satışı için bugün buradayız. Organik taşlar ile ev dekorları için çeşitli boyamalar yaptım. Atıl durumda olan süt şişesi ürünlerini farklı konseptlerde olacak şekilde boyayarak, ekonomiye kazandırdım. Bardak altlığı ürünlerimin alt kısımlarını keçeler ile kapladım. Kadınlarımız burada ev ekonomisine de güzel katkılar sağlıyor. Ürünlerimin fiyatı 20 TL ile 100 TL arasında değişiklik gösteriyor. Tüm vatandaşlarımızı kermesimize bekliyoruz” diye konuştu.

“BURADA SERGİLEDİKLERİM ÜRÜNLER ÖZELLİKLE EBRU”

Ebru sanatçısı Gülsüm Tekin, “Bizim Resim Kültür Sanat adı altında bir topluluğumuz var. Toplulukta birçok el sanatları ve resim yapan arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bugün ki kermesimiz yılbaşı etkinliği dolayısıyla yapılan bir program. Benim de burada sergilediklerim özellikle ebru ve ebru üzerine yapmış olduğum şallar, ipek kozasından yapmış olduğum gelin taçlarım ve buketim var. Ebru sanatıyla yapmış olduğum kolyelerim ve bir tane de ahşap boyamam var” şeklinde konuştu.

Namık Kemal Evi’nde ki kermes 2 gün boyunca açık kalacak.

Habertrak/Zekiye Türkkan