DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.940,68 6.448
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Çölyak hastalarına özel menü

Son Güncelleme :

25 Eylül 2018 - 11:16

Tekirdağ’da çölyak hastaları, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, bir restoranda düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada dernek olarak daha fazla insana ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Gülcü, çölyak hastaları için özel menü hizmeti sunan restoran yetkililerinin çok anlamlı bir işe imza attıklarını ifade ederek, “Çölyak olarak bundan sonra büyük bir adam daha atmış oluyoruz. Mekan sahipleri bizleri de düşündü ve artık çölyaklılara da menü çıkaracaklar. Bize kapılarını açtıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ’da çölyak hastaları için yemek yiyebilecekleri yer olmaz diyordu herkes ama bugünden sonra Tekirdağ’da böyle bir yer var.” diye konuştu.

Glütensiz mekanları çoğaltmaya çalıştıklarını belirten Gülcü, şöyle konuştu:

“10 yıldır en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla çölyak hastasına ulaşmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek. Sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmek için ekolojik tarım, biyolojik beslenme, organik yaşamak, glütensiz hayat, çocuklara borcumuz değil mi? Böyle anlamlı bir etkinlikle bir araya geldiğimiz için mutluyum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.”

Kahvaltının ardından dernek üyelerine teşekkür belgesi sunulmasıyla etkinlik sona erdi.

TEKİRDAĞ (AA)