DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.785,07 3.172
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Çorlu’nun tarihine kaynak olacak

Son Güncelleme :

27 Aralık 2017 - 15:53

Çorlu’nun tarihine ışık tutacak “Osmanlı Döneminde Nüfus Defterlerinde Çorlu” ve “Osmanlı Döneminde Temettuat Defterlerinde Çorlu” kitapları için tanıtım toplantısı yapılacak.

Yayınladığı “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” kitabıyla şehrin tarihine not düşen Çorlu Belediyesi, serinin ikinci ve üçüncü kitapları için 27 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 15:30’da(bugün) Tarihi Belediye Binası’nda tanıtım toplantısı yapacak.

“Osmanlı Belgelerinde Çorlu” adlı eserin kamuoyunda büyük ilgi çektiğine ve gelecek nesillere Çorlu’nun tarihi hakkında kaynak olacak eserler ortaya koymak için çalışmalara bir yenisinin daha eklendiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; basımı tamamlanarak tanıtımları yapılacak eserler hakkında; “Sahasında uzman bir ekip ve akademisyenler tarafından araştırma-inceleme sonucu hazırlanan bu kitaplar için nüfus ve temettuat defterleri Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nden dijital olarak temin edilerek defterler içerisinden Müslüman nüfusun tam olarak tespiti, sayım ve vergi kayıtları ile gayrimüslim nüfusun yer ve lakap olarak belirlenmesi söz konusudur. Osmanlıca olan defter kayıtları yeni Türk harflerine aynen çevrilerek gerekli açıklamaları dipnot olarak kitaba aktarılmıştır. Giriş bölümünde ise genel bir Çorlu tarihçesi ile defterlerde gözüken demografik ve mali yapı istatistikî olarak değerlendirmeye tabi tutulmuştur” dedi.

Başkan Baysan tüm Çorlu halkını söz konusu kitaplar için yapılacak tanıtım toplantısına davet etti. Habertrak/Timuçin Çınar