DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.074,99 0.55
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Cumhuriyetin 98. yılına özel resim sergisi

Son Güncelleme :

26 Ekim 2021 - 17:06

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından 1. Resim Sergisi düzenlendi. Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen resim sergisi, 16 Kasım Salı gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde düzenlenen resim sergisi, törenle açıldı. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen mezuniyet sergileri bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile toplu bir mezuniyet sergisi olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi ile öğrencilerin sanat eserlerini sergileyerek, ilgili paydaşları azami düzeyde sanat etkinliğini izleyerek ve uygulayarak estetik bakımdan faydalanmaları amaçlanıyor.

“ÜNİVERSİTENİN ESTETİK DÜZEYİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Resim Bölümü Başkanı Doç. Dalila Özbay, mezun olan öğrencilerin de böyle bir etkinlik ile onore edilmesine katkı sağladıklarını kaydederek, “Namık Kemal Üniversitesi’nde bundan sonra geleneksel hale getireceğimiz resim bölümünden mezun olan öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan sergimizin ilkini açmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz iki sene pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz sergimizi bu sene açabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece mezun öğrencilerimizin bu güzel sanatsal faaliyetlerini sergileyerek hem onları onore etmiş oluyoruz hem de üniversitemizin sanatsal etkinliklerine katkıda bulunarak estetik düzeyinin artmasına neden olmaktayız. Tabiî ki cumhuriyetimiz bizim temel varlığımızdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama mutluluğuna yaklaştığımız bu sene, 98. Yılını kutlamanın onurunu duyuyoruz. Cumhuriyetimiz’i kuran Ulu Önder Atatürk’e buradan bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca çalışmalarımızda bölümümüzü, bizleri ve öğrencileri her zaman destekleyen rektörlük sanat galerisini bizlere tahsis eden rektörümüze de teşekkür ediyoruz. Konuşmamı Atatürk’ün sanatı ve sanatçıları destekleyen şu sözleri ile bitirmek istiyorum: ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkâr olamazsınız.’ Hayatlarını büyük bir sanata vakfeden bu çocukları sevelim.” Diye konuştu.

NKÜ Rektör Yardımcısı Bülent Eker, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özyavuz, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Namık Kemal Üniversitesi akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci de katıldı.