DOLAR 32,4231 % -0.22
EURO 34,8642 % -0.01
GRAM ALTIN 2.419,63 % -0,13
ÇEYREK A. 3.956,10 % -0,13
BITCOIN 58.066,00 -4.472
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Cüneyt Yüksel artık muhatabım değil”

Son Güncelleme :

04 Ağustos 2018 - 12:57

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yerel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in eleştirileriyle ilgili “Artık kendisi muhatabım değil. Artık onun muhatabı CHP İl Başkanı Recep Ökten’dir. Cüneyt Yüksel ciddiyetsiz bir şekilde duruyor. Bize yaptığı suçlamaların bu ciddiyetsizlikle yaptığını görüyoruz”   dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALbayrak, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Genel Sekreter Oral Karakaya ve büyükşehir bürokratları katıldı.

TARIMA DEV KATKI

Tekirdağ’da tarımda yapılanları paylaşan Albayrak, “Gerçekten güzel yatırımlar yaptık. 150 bin dönüm merayı ıslah ettik. Gübre kullanarak meralardaki ot verimini artırdık. 50 bin arı kovanı var Tekirdağ’da 1.5 milyon dönüm ayçiçeği ekiliyor. 400 bin kovanlık potansiyel var.  Her yıl 150 bin gezici kovan geliyor. Biz bu zamana kadar 20 bin kovan dağıttık. 50 bin kovan dağıtacağız” dedi.

“OKUL VE CAMİ ÇALIŞMALARI MANEVİ GÖREVİMİZ”

Okul ve camilerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Albayrak, “İlçelere okul yaptık. Bunları teslim ettik. Bu yönden çok eleştirildik. Okullarımızın sorunları bitmez. 100’e yakın okulun ise tamir ve tadilatını yaptık. Bu bizim asli görevimiz değil ama manevi görevimiz. 25 okulun depolarını değiştirdik. 110 caminin bakım ve onarımını yaptık. Bunları manevi görev olarak görüyoruz. Ciddi destekler olduk” diye konuştu.

“BİZ TAMAMLAYALIM DEDİK BİZE VERMEDİLER”

Kültür sarayı üzerinden eleştiriler yönelten Albayrak, “Toplam bütçesi 85 milyonu bulan 4 adet kültür sarayı yapıyoruz. Açılmayan Çorlu ve Süleymanpaşa Kültür Saraylarını gelin biz yapalım beraber kullanalım dedik. Bize bunları vermediler. Onlar 16 yıldır bitiremedi. Biz 3 kültür sarayını bitirmek üzereyiz” ifadelerini kullandı.

“CÜNEYT YÜKSEL ARTIK MUHATABIM DEĞİL”

Yüksel’in eleştirilerine cevap veren Albayrak, “Üzüldüğüm bir konu var. İstemesek de siyasilerle muhatap oluyoruz. İktidar malzemesinin tek malzemesi yerel yönetimler. Yerel yönetinler üzerinden siyaset yapıyorlar. AK Parti İl başkanı Cüneyt Yüksel’in iddiaları vardı. Onlara tek tek cevap verdim. Artık kendisi muhatabım değil. Artık onun muhatabı CHP İl Başkanı Recep Ökten’dir. Sanayi Bakan yardımcısı gelmiş, Cüneyt Yüksel ciddiyetsiz bir şekilde duruyor. Bu fotoğrafı size göstermek istiyorum. Bize yaptığı suçlamaların bu ciddiyetsizlikle yaptığını görüyoruz.  Muratlı’ya katlı otopark yapacağız. Demiryolunun altından geçeceğiz. Yazı yazdık. AK Parti Milletvekili Mustafa Yel devreye girdi. Devlet Demiryolları’nın bize yazdıkları resmi yazıda Mustafa Yel’den talimat aldıklarını söylüyorlar. Böyle olmaz. Devlet kurumlarını korumamız lazım” sözlerini kaydetti.

“PERŞEMBE PAZARI TEKİRDAĞ’A YAKIŞMIYOR”

Pazarın son durumu hakkında bilgi paylaşan ALbayrak, “Hizmet binamıza 50 bin TL kira ödüyoruz. 33 kiralık yerimiz var. Bu binalarımıza da 284 bin TL aylık kira ödüyoruz. Bize Ordu’yu Balıkesir’i görün diyorlar. Ordu’ya gittik çok sevdikleri başkanlarını görevden almışlar göremedik. Tekirdağ’da güzel çalışmalar oluyor. Perşembe Pazarı’nı yerini gördükçe utanıyorum. Sağlıksız koşullarda Pazar yapılıyor. Buradaki sıkıntılar son bulacak. Pazar taşınmadığı için çalışmalar yavaş ilerliyor. Bir de anormal yağmurlar oldu çalışamadık orada. 2018 Kasım’da burası bitecek” dedi.

“HİZMET BİNASI YENİDEN İHALE EDİLECEK”

H Büyükşehir Belediye hizmet binasının ikinci ihalesinin iptal edildiğini kaydeden Albayrak, “Birinci ihaleyi alan firma bırakmıştı. İkinciye ihale ettik. Tek firma girdi. Bizde yeterli rekabet oluşmadığı için ihaleyi iptal ettik. İhale Kurumu’da bizi haklı buldu. Yeniden ihale yapacağız. Kredimiz dondurulduğu için işimiz durmuştu. Yeniden ihale dosyası hazırlandı.” dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün