DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.682,49 -0.333
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Cüneyt Yüksel’den dev tasarruf

Son Güncelleme :

07 Kasım 2019 - 12:17

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, CHPli belediye döneminde 900 bin TL’ye verilen çöp ihalesini 650 bin TL’ye indirdiklerine vurgu yaparak “Her ay Süleymanpaşa’da yaşayan hemşerilerimizin cebine 250 bin lira para kalmış oluyor. Bu da beş yılda 15 milyon eder ve bu parayla belediye binasını bedavaya getireceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2019 Yılı Kasım Ayı meclis toplantısı Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirildi.

“ÇÖP İŞİNİ AYNI FİRMAYLA 100 BİN LİRAYA AŞAĞIYA ÇEKTİK”

900 bin liraya mal edilen çöp işinin aynı firma ile 100 bin lira aşağıya çektiklerine değinen Yüksel, “CHP grubunun verdiği bu önerge ile bir bilgilendirme yapayım. Sizlerde biliyorsunuz ki hem AKP İlçe Başkanlığı döneminde hem İl Başkanlığı döneminde Cumhuriyet Halk Partili CHP Belediyesi’nin çöpten dolayı Süleymanpaşa’da yaşayan 200 milyon hemşerimizin zarar ettirdiği, hatta bu rakamın 10 trilyon olduğunu defalarca kez beyan ettik. Şimdi size bir hesaplama yapıyorum. Biz göreve geldiğimiz ay itibariyle bizden önceki yönetimin çöp ihalesiyle ilgili mazot hariç, kiralamaların verdiği aylık ödeme tutarı 537 bin TL aylık. Bunun içerisinde yaklaşık 50 bin litrelik mazot yaklaşık maliyeti 350 bin lira civarındadır. 900 bin lira mazotla birlikte kiralama bedeli var. Aylık 900 bin liraya mal edilen çöp işini, göreve geldiğimiz gün itibariyle aynı firmaya 100 bin liraya aşağıya çektik. ‘Dedim ki Münir abi çok pahalıya veriyorsun. İndir bakalım bu fiyatı aşağıya dedim’ 100 bin lira aşağıya indi” diye konuştu.

“ARABADAN ÇALINAN MAZOTLARIN HIRSIZLIĞINI YAKALADIK”

Yapılan tasarrufla Süleymanpaşalı hemşerilerin cebine 250 bin lira kaldığını belirten Yüksel, “Hemen ihale süreci doluyordu. İhaleye çıkalım dedik. Kaçak mazot ki Büyükşehir Belediyesinde çok büyük mazot vurgunu olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama bizdekiler daha çok arabadan çalınanların hırsızlığını yakaladık. Çıktığımız yerde iptal ettik. Çok acil bir şekilde ihale yapmamız gerekiyordu. İhale yaptık. Kaç liraya bu ihaleyi vermişiz biliyor musunuz? Mazot dahil biraz önce aylık maliyeti 900 bin lira olan çöp işini, 600- 700 bin liraya vermiş olduk. Yani her ay Süleymanpaşa’da yaşayan hemşerilerimizin cebine 250 bin lira para kalmış oluyor. Bu 250 bin lira da beş yılda toplam 15 milyon eder. Bu parayla da belediye binasını bedavaya getireceğiz. Yani anlattığım mesele buydu. At binenin kılıç kuşananın…” dedi.

“BU İŞİNİ TAKİP ETMEKLE İLGİLİ BİR MESELE”

Çöp ihalesinde göreve geldikleri andan itibaren kar elde etmeye başladıklarını aktaran Yüksel, “Göreve geldiğimizdeki maliyet 900 bin lira, göreve geldikten sonraki maliyet 650 bin lira. Hizmet yürüyor mu? Yürüyor. Mecburen mazot hırsızlığından dolayı çıktığımız ihaleyi de iptal ettik. Onlarında kayıtları var. Zaten müfettişinde yaptığı incelemede sonucu ‘kamu zararı söz konusu değildir.’ Sonucu ortaya çıktı. 31 Mart gecesi 547 bin lira nasıl oluyor?  Nasıl oluyor da Temmuz ayının en yoğun olduğu dönem Kumbağ’da, Barbaros’ta yazlık bölgelerde halk sayısının katlandığı yerlerde 400 bin lira oluyor. Demek ki yapılabiliyormuş. Sadece işini takip etmekle ilgili mesele. Yeni sistem araçlar var. ‘Çaça’ denilen bir makine var. Çöp konteynerini alıyor. Düğmeye basıyor. Kendi kendine kapanıyor. Eski konteynerleri düşünün kapağını kaldıramıyorsunuz. Yeni konteynerlerin aşağıdan ayağı var. Basıyorsunuz kapağı açılıyor. Ama teknolojik anlamda bu ‘Çaça makinaları’ daha teknolojiyi yakalayamamış. Bunlar sürekli arıza yapan makineler ve bizzat çöp toplamak zorunda kaldım” ifadelerini kaydetti.

“BİR ÖNCEKİ İHALEDE ÇÖP YIKAMA MAKİNASI YOKTU”

Çaça makinelerinin sıfır olmasına rağmen arıza yaptığına vurgulayan Yüksel, “Yeni nesil çaça makina sistemi oturana kadar belki konteynerlerde değişikliğe gidebilir. Eski tip konteyner kullanıp, eski tip konteynerle kapasite alabiliriz. Çünkü bu konteynerler hem çok pahalı hem de çaça denilen aracın kirası çok yüksek. Sıfır yapıldığı halde sürekli arıza yapıyor. Dolayısıyla bununla ilgili sorun var.  Bir önceki ihalede çöp yıkama makinası yoktu. Biz şimdi bu ihale ile sadece yıkama yapan araçta koyduk. Yaz dönemi bunun çok sıkıntısını yaşadık. Farkındayım. Hele konteynerler arızalanınca içeriden buram buram koku geliyor. Yıkama araçlarına da takip koyalım. Yıkama yapılıp, yapılmadığını kontrol edelim” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan