DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.405,51 1.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Danıştay Haldun Güler’i haklı buldu

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2018 - 15:44

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın 10 gün işe gelmediği gerekçesi ile memuriyetten ihraç ettiği Tekirdağ Eski Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler’i Danıştay haklı bularak ihracın doğru olmadığına hükmetti. Bu süre zarfında emekli olan Güler, şimdi Eşkinat’a kendisini emekli olmaya zorladığı ve çalışmaktan alıkoyduğu için tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

ÇALIŞMAK İSTEMEDİ

Edinilen bilgiye göre Süleymnapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Eski Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ile Süleymanpaşa Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak çalışmayı kabul etmemişti. Başkan yardımcısı kadrosunda yer alan Güler’i Fen işlerine uzman olarak vermişti. Bu durumu yargıya taşıyan Güler, idare mahkemesinin ‘belediye başkan yardımcısı uzman olamaz’ kararı ile tekrar görevine dönmüştü. Yargıtay da bu kararı onamıştı.

DANIŞTAY GÜLER’İN İHRAÇ EDİLEMEYECEĞİNE HÜKMETTİ

Bunun üzerine Başkan Eşkinat, Güler’i 10 gün işe gelmediği gerekçesi ile tutanak tutarak memurluktan ihraç etmişti. Bu duruma itiraz eden Güler, idare mahkemesinin kararı ile tekrar göreve iade edilmişti. Eşkinat’ın kararı bir üst mahkemeye taşıması üzerine mahkeme bu seferde belediye lehine karar verdi. Güler bu sefer ise Danıştay’a gitti, karar düzeltme istedi. Danıştay nihai kararında Güler’in ihraç edilemeyeceğine hükmetti. Bu davalar esnasında ise Güler emekli oldu.

“EŞKİNAT’A TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

Danıştay’ın kararının eline ulaştığını ifade eden Güler, “Karar bugün elime ulaştı. Danıştay beni halkı buldu. Sevindirici bir durum. Eşkinat beni bu kararları ile emekliliğe zorladı.. Beni baskı altına alıp emekliliğe mecbur etmese ben çalışacaktım. Bütün bunlara gerek yoktu. Danıştay’ın kararı ortada.  Eşkinat’a beni emekliliğe zorladığı, çalışmamı engellediği için tazminat davası açacağım” dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün